maanantai 17.6.2019 Urho

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Alle 15-vuotiaiden energiajuomien saantia rajoitetaan Maaningalla

K-Market Hopparin kauppias Jere Tikkasen hyllystä löytyy edelleen energiajuomia, mutta niitä ei myydä alle 15-vuotiaille. (Kuva: Matti Ihatsu)

Nuorten energiajuomien käyttö on ollut tapetilla jo pitkään, mikä on saanut monet kauppiaat luopumaan näiden juomien myynnistä nuorille.

Näin päätti toimia myös Maaningan K-market Hopparin tuore kauppiaspariskunta Jere ja Niina Tikkanen.

– Oma arvopohja on sellainen, etten halua myydä energiajuomia alle 15-vuotiaille. Näin päätimme myös toimia Maaningalla kauppiaiksi tultuamme, Jere Tikkanen kiteyttää.

– Ehdin toimia Kuopiossa monessa marketissa, joissa myös pidättäydyttiin energiajuomien myymisestä. Energiajuomien haitat kasvavalle lapselle ovat yleisesti tiedossa.

Energiajuomissa on runsaasti kofeiinia, joka liiallisesti nautittuna voi nostaa sykettä ja verenpainetta hetkellisesti. Kofeiini voi vaikuttaa unen laatuun, vatsaongelmia ja hermostuneisuuden tunteitakin voi tulla.

Maaninkajärven koulun rehtori Martti Kettunen kertoo, että energiajuomat puhuttavat koululla ja aihetta on käsitelty muun muassa yhteisöllisen oppilashuollon ryhmässä.

– Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, että K-kauppias päätyi tähän ratkaisuun. Tulemme lähestymään myös toista markettia ja muita kylän elintarvikkeiden myyjiä asiassa, Martti Kettunen sanoo.

Lue lisää 11.10. Uutis-Jousesta

Kommentit

  • Mullonen

    Toivotaan, että S-Market seuraa esimerkkiä. Hienoa toimintaa Hopparilta!

Jätä kommentti

*