sunnuntai 5.4.2020 Irene, Irina, Ira, Iro

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Ammattiautoilijat: VT5:n risteyksissä on peräänajojen vaara

Kalervo Sutinen lähestyy Varpaisjärventien ja VT5:n risteystä pohjoisen suunnasta. Oikealla näkee viime kesänä tehty levennys, joka on tarkoitettu takaatulevalle liikenteelle, jos edellä oleva ajoneuvo ryhmittyy keskiviivan viereen kääntyäkseen vasemmalle. Moni ammattiautoilija on sitä mieltä, että väistötila on aivan liian kapea kahdelle isolle ajoneuvolle.

Täysperävaunurekkaa työkseen ajava siilinjärveläinen Elias Vainikainen istuu henkilöauton etupenkille ja haluaa havainnollistaa Varpaisjärventien ja Valtatie 5:n risteyksen vaarallisuutta käytännön testillä.

Lähestymme Varpaisjärventien risteystä pohjoisen suunnasta. Perässä ajaa täysperävaunurekka. Ryhmitymme lähelle keskiviivaa tarkoituksenamme kääntyä vasemmalle Varpaisjärventielle.

Takaa tuleva rekka käyttää hyväkseen oikealle jäävää pientä väistötilaa ja pyyhkäisee ohi noin käsivarrenmitan päästä. Henkilöauto heilahtaa ilmavirran voimasta.

– Noin. Läheltä meni, vaikka meillä on henkilöauto alla. Sitten voi ajatella, jos meillä olisi bussi tai samankokoinen rekka. Silloin siitä ei mahdu ohi.

Vainikainen sanoo, että risteys muuttui todella vaaralliseksi viime vuonna, kun väistötila rakennettiin.

– Kauempaa näyttää siltä, että siitä mahtuu hyvin ohi ja kohdalla tajuaa, että ei mahdukaan. Miksi ei kerralla tehty metrin verran leveämpää, kunnollista väistötilaa?

– Ihme, että tässä ei ole peräänajoja vielä sattunut, hän sanoo.

Siilinjärveläinen peltiseppäyrittäjä Kalervo Sutinen on ajanut Siilinjärven ja Lapinlahden väliä toistakymmentä vuotta. Hän on nähnyt kuorma-auton ja pakettiauton rateista monenlaisia tilanteita.

Sutinen kommentoi kovin sanakääntein Valtatie 5:n turvallisuutta.

– Läheltä piti -tilanteita on ollut paljon. Monesti näkynyt, että koulukkaita kuljettanut linja-auto on kääntymässä ja takaa tulee puurekka. Onneksi ei vakavia ole vielä sattunut.

Lue lisää 12.3. Uutis-Jousesta

Kommentit

  • T

    Varpaisjärventien vastapäätä tehty levite on kallis vitsi. Leveyttä ei juuri tullut lisää ja kuinkahan paljon tämä kaikki maksoi? Päälle vielä meluseinät.. Miksi ei tehty kerralla oikeasti turvallista?

Jätä kommentti

*