keskiviikko 20.3.2019 Aki, Kim, Joakim, Jaakkima

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Anna-Liisa Kotilainen – rakkaudesta kirjoihin ja sanoihin

Anna-Liisa Kotilainen on vaikuttanut Siilinjärven kulttuurielämään monen vuoden ajan. Moni muistaa hänet ennen kaikkea kirjastotoimen johtajana.

Kotilainen on syntynyt Pohjois-Karjalassa. Hän on aina rakastanut kirjoja ja sanoja, joten työ kirjastoalalla oli luonnollinen valinta. Hän oli töissä Lieksan, Joensuun ja Porvoon kirjastoissa, kunnes saapui Siilinjärvelle vuonna 1972.

– Olisi minulle ollut paikka Kuopiossakin, mutta valitsin Siilinjärven. Kun tulin tänne niin minulle sanottiin että tee hyviä asioita Siilinjärven kirjastolle ja kulttuurille. Siinä sitä olikin tekemistä. Meitä oli silloin vain kaksi henkilöä töissä. Kun aloitin, kirjasto sijaitsi vanhassa Osuuspankin talossa. Tilat olivat pienet ja sivukirjastoja oli muun muassa Tarinassa, Harjamäellä, terveyskeskuksessa ja Kemirallakin, muistelee Kotilainen.

Vuonna 1984 valmistui sitten uusi upea kirjasto keskeiselle paikalle. Ja Kotilainen ehti olla siellä vuoteen 2008, kunnes jäi eläkkeelle.

– Kirjasto näytti niin kauniilta ja uudelta. Hienoa kun kunta ymmärsi sen tärkeyden ja kuntalaiset olivat aivan otettuja onnesta, kertoo Kotilainen.

Siilinjärvellä lainattiin jonain vuonna kuudeksi eniten koko maan kirjastoista. Se tarkoitti kolmeakymmentäyhtä kirjaa asukasta kohden.

Lue koko haastattelu 5.7. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*