maanantai 26.1.2020 Joonatan

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Antti Karppiselle MM-pronssia

Karppisen hääkuva

 

 

 

Siilinjärveläinen, mutta tällä hetkellä Walesin Cardiffissa asuva Antti Karppinen voitti pronssimitalin valokuvauksen MM-kisoissa, World Photographic Cupissa. Antin kuva “Alternative perspective” kisasi kilpailun hääsarjassa.

 

 
Montpellierissä Ranskassa järjestetty tapahtuma, missä tulokset julkaistiin, oli Karppiselle mieleenpainuva ja upea kokemus edustaa Suomea finaalissa. Hän pohtiikin MM-pronssinsa arvostusta urheiluun verraten.
”Voiko sanoa, että tämä on maailman kolmanneksi paras hääkuva? Kisassa ei mitata senttejä, sekunteja tai suoritusvirheiden määrää, vaan sijoitus on 15 tuomarin näkemys kuvasta kyseisellä arviointihetkellä”, Karppinen pohti palkintojenjaon jälkeen.
Karppinen kuvaa paljon yritys- ja mainoskuvia, joten kisakuvaakaan ei ollut perinteinen hääkuva. Siinä pariskunta on perspektiiviltään täysin vääristyneessä baarissa istumassa baarin reunalla mustissa vaatteissaan.
”Kuvan pari Elina Koli ja Vesa Turkki antoivat minulle täysin vapaat kädet ideoida jotain erilaista ja ainutlaatuista: sarjan heidän persoonaansa sopivia hääkuvia. Palkittu kuva on yksi sarjan kuvista. Lähestyin kuvausta kuten mitä tahansa yrityskuvausta, joissa suunnittelen kuvan yksityiskohdat todella pitkälle valmiiksi jo mielessäni ennen kuvausta.”
Karppinen ei usko, että valokuvausta voidaan arvioida samalla tavalla kuin urheilusuoritusta, mutta se ei vie pois sitä tosiasiaa, että satojen ja satojen kuvien joukosta 15 kansainvälistä tuomaria nostivat juuri tämän kuvan palkittujen joukkoon, ja näkivät siinä jotain poikkeavaa ja ainutlaatuista.
”Olen valtavan ylpeä kuvastani ja palkinnostani, vaikka saanenkin onnittelujen lisäksi monenlaista arvostelua epätyypillisestä hääkuvastani. Parempi niin – taiteen kuuluukin herättää tunteita!”

 

Katso tästä videosta, miten valokuva syntyi.

Jätä kommentti

*