sunnuntai 7.6.2020 Suvi, Roope, Robert, Robin

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Attendo Vänrikin tehostetun palveluasumisen toiminta keskeytetään Siilinjärvellä

Attendo Vänrikin tehostetun palveluasumisen toiminta keskeytetään toistaiseksi. (Kuva: Riikka Kuosmanen)

Siilinjärvellä Vuorelassa sijaitsevan Attendo Vänrikin hoivakodin tehostetun palveluasumisen toiminta keskeytetään toistaiseksi.

Tehostetun palveluasumisen asukkaat siirretään Siilinjärvellä kunnan omaan lyhytaikaishoidon Mummon Kammarin yksikköön tämän ja huomisen päivän aikana.

Kevyemmän tuen tarpeessa olevat asukkaat jatkavat Vänrikissä normaalisti.

Taustalla ovat Vänrikin vaikeudet saada riittävästi henkilöstä sekä palvelua ostavien kuntien huoli siitä, että perushoito ja hoiva eivät toteudu sopimuksen laatukriteerien mukaisesti.

Puutteet tulivat esille tarkastuskäynnillä 6. helmikuuta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto, Siilinjärven kunta ja Kuopion kaupunki tekivät Vänrikkiin tarkastuksen myös 26. helmikuuta, jolloin sovittiin, että Siilinjärven kunta siirtää Vänrikkiin omaa sairaanhoitaja-resurssiaan.

Kunta antoi hätäapuna työpanostaan Vänrikille myös 7. maaliskuuta, jolloin Attendo ilmoitti ettei se saa iltavuoroon riittävästi henkilökuntaa.

Attendon mukaan henkilöstövajeen taustalla on päällekkäiset sairauslomat sekä sijaispula.

Attendo päätti tehostetun palveluasumisen toiminnan keskeyttämisestä tänä aamuna. Jatkosta päätetään aikanaan kuntien ja lupaviranomaisten kanssa, kun yksikköön on saatu rekrytoitua riittävästi henkilöstöä.

Jätä kommentti

*