sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

AVI teki tarkastuskäynnin Attendon Vänrikki hoivakotiin Siilinjärvellä: Merkittäviä puutteita havaittiin

Itä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) kävi tarkastuskäynnillä Attendo Oy:n Vänrikki hoivakodissa Siilinjärvellä 26. helmikuuta. Tarkastuskäynnin syynä oli Siilinjärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen valvontakäynneistä tehtyjen tarkastuskertomusten aiheuttama huoli.

Vänrikki-toimintayksikön tarkastuskäynnillä havaittiin merkittäviä puutteita. AVI totesi, perustuen kunnan arvioon asukkaiden hoitoisuudesta, että yöaikainen ja viikonlopun mitoitus on liian vähäinen eikä se vastaa asukkaiden tarpeita.

Ulkoiluun ja viriketoimintaan ei jää perushoivalta aikaa. Lääkehoidon toteutuksessa todettiin merkittäviä puutteita. Yksikön asiakirjojen kirjauskäytännöt eivät ole asianmukaisia.

Attendon ja Siilinjärven kunnan edustajien kanssa sovittiin, että yöaikaiseen hoitoon lisätään heti toinen työntekijä. Lisäksi Attendo lisää Vänrikin viikonloppujen henkilökuntaa siten, että aamuvuorossa työskentelee viisi hoitajaa, illassa neljä hoitajaa sekä tukitehtävissä yksi henkilö. Tämä muutos tehdään välittömästi seuraavana viikonloppuna.

Siilinjärven kunta siirtää oman sairaanhoitajansa yksikköön hoitamaan lääkehoitoa sinne asti, kun toimintayksikön oma sairaanhoitaja aloittaa. Vänrikki-toimintayksikön oma sairaanhoitaja aloittaa 11.3.2019. Siilinjärven kunta jatkaa valvontaa myös viikonloppuisin.

Lisäksi AVI pyytää Attendoa hankkimaan tarpeelliset selvitykset ja antamaan asiassa lausuntonsa 18.3.2019 mennessä tarkastuskertomuksessa mainituista asioista.

Saatujen selvitysten perusteella aluehallintovirasto varmistaa, että edellä mainitut epäkohdat on korjattu ja henkilöstömäärä on annetun luvan mukainen.

Jätä kommentti

*