tiistai 22.1.2019 Visa

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Avotulen teko kielletty maanantaihin asti

Pohjois-Savon pelastuslaitos kieltää avotulen teon perjantaina 11. toukokuuta kello 15 alkaen. Kielto on voimassa maakunnan alueella. Kielto päättyy maanantaina 14. toukokuuta kello 12.

Kielto perustuu pelastuslakiin, jonka mukaan nuotiota tai avotulta ei saa sytyttää, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.

Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on aina kielletty.

Pohjois-Savon maakunnan alueella maastopalojen ja ruohikkopalojen syttymisvaara on nyt ilmeinen. Arvio perustuu Ilmatieteen laitoksen pelastuslaitokselle tiedoksi antamaan ruohikkopalovaaran indeksiin ja säätilaan.

Tilannetta seurataan ja tarvittaessa kieltoa jatketaan tai perutaan. Avotulen teon kiellosta tiedotetaan Pohjois-Savon pelastuslaitoksen Internet-sivuilla, Facebookissa ja muussa alueen mediassa.

Pelastuslain tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota

• maapohjasta eristettyjä grillejä

• tiilistä tai kiviaineksesta valmistettuja tulisijoja sekä

• edellisiä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi

Kertakäyttögrillin käyttö katsotaan avotulen teoksi

• kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien ja helposti tuulessa kaatuvien grillien ja vastaavien muiden tulisijojen käyttö katsotaan pelastuslaissa avotulen teoksi

• niitä ei siten saa käyttää metsäpalovaroituksen aikana tai jos tulipalon vaara on muun syyn johdosta ilmeinen

• kertakäyttögrillejä” (pelastuslain mukaisena avotulena) ei myöskään saa käyttää toisen maalla ilman maanomistajan lupaa.

Jätä kommentti

*