sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Elämäntapana hevosharrastus – ”Täällä olen varmaan enemmän kuin kotona”

– Täällä pääsee työ- ja opiskelujuttuja pakoon, kun on pakko keskittyä hevoseen. Siinä irrottautuu hyvin normaalista arjesta. Tämä on minulle henkireikä ja niin myös varmasti monelle muulle hevosihmiselle, kuvailee Siilin Ratsastajien Maiju Partanen.

Siilinjärveltä kotoisin olevalle Partaselle hevosharrastus on enemmänkin elämäntapa. 24-vuotias nykyinen kuopiolainen on ollut hevosten kanssa tekemisissä lähes koko ikänsä.

– Käyn tallilla 2–7 kertaa viikossa. Yhden arki-illan ratsastustunti vie matkoineen ja hevosen valmisteluineen kolmisen tuntia. Joskus saatan ratsastaa kolmekin hevosta päivässä ja siihen menee kosolti enemmän aikaa, mutta ne ovat poikkeustilanteita.

Partasen viikot täyttyvät loppusuoralla olevista restonomin opinnoista sekä työelämän kiireistä. Yhteisistä hetkistä hevosten kanssa hän ei halua tinkiä.

– Tallilla tulee vietettyä todella paljon aikaa. Lisäksi olen mukana seuratoiminnassa ja talkootyössä. Täällä olen varmaan enemmän kuin kotona. Miehelläni on joskus tästä vähän sanomista, Partanen virnistää.

 

 Sunnuntaina Partanen osallistui kotiseuransa Siilin Ratsastajien järjestämiin kouluratsastuskilpailuihin yhdessä Damanton kanssa.

– Damanto eli Manu tuli reilu vuosi sitten talliin. Sen kanssa ollaan kisaamista aloiteltu vasta tämän vuoden puolella, vaikka hevonen on jo 14-vuotias. Manulle käy kaikki eikä se pistä vastaan mistään. Hyvin ollaan yhteisymmärrykseen päästy. Tosi hyvä opetushevonen luonteensa puolesta.

Lue lisää 28.3. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*