sunnuntai 7.6.2020 Suvi, Roope, Robert, Robin

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Erimielisyydet varjostavat Jännevirran kyläkenttähanketta

Alunperin kyläkentän piti valmistua jo viime kesänä ja olla käytössä tänä talvena. Nyt tulevasta kentästä muistuttavat vain alueen toiseen päähän kasatut leikkitelineet. Pohjatyöt jatkuvat keväällä, kun maa on sulanut. (Kuva: Jussi Kumpulainen)

Uutis-Jousi uutisoi lokakuussa (UJ 4.10.), että Jännevirran kyläkenttähanke viivästyy, kun kyläyhdistys ei päässyt omistamalleen tontille, joka oli Jännevirran siltaurakan pääurakoitsijan käytössä työmaa-alueena. Kyläyhdistys odotti pääsevänsä töihin jo elokuussa, mutta tontti luovutettiin heille lopullisesti vasta marraskuussa.

Jännevirta-Rissalan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Saija Miettinen sanoo, että muitakin lupauksia jäi toteutumatta.

– Kyläyhdistystä käytettiin mielestämme törkeästi hyväksi, kun meitä vedätettiin sillä, että saamme synergiaetua tästä siltahankkeesta. Ja kun annamme heille aikaa ja tilaa, he tasoittavat kenttäalueen ja vetävät sähkön meille valmiiksi tien alitukseen asti.

Miettinen sanoo, että kyläyhdistykselle tuli yllätyksenä, että tontti ylipäätään oli siltatyömaan urakka-alueessa.

Leader-rahoitusta saaneelle kyläkenttähankkeelle on jouduttu hakemaan kahdesti jatkoaikaa.

Siltaprojektin johtaja, Liikenneviraston insinööri Hannu Nurmi vastaa, että lähtökohtana on ollut koko ajan se, että alue vapautuu kyläkenttähankkeelle vasta, kun silta on valmis, eli marraskuussa 2018.

– Aikataulujen yhteensovittamisesta olisi pitänyt keskustella paremmin. Siltakin myöhästyi muutamalla viikolla, hän sanoo.

Nurmi sanoo, että tontti on jätetty kyläyhdistyksen käyttöön siinä kunnossa kuin on sovittu.

– Missään vaiheessa ei ole luvattu, että kenttä tehdään vaateriin tiettyyn korkolukemaan asti. Ei sellaiseen valtion rahoja voida käyttää. Lähtökohta oli, että kenttä siistitään ja tasoitetaan.

Lue lisää 10.1. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*