sunnuntai 7.6.2020 Suvi, Roope, Robert, Robin

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Etäoppilaiden vanhemmat kiittelevät Siilinjärven lahjakorttipäätöstä, osa maaninkalaisista toivoo samaa

Kunnat ympäri Suomen ovat kehitelleet ratkaisuja, joilla korvata etäopetuksessa olevien kouluruokailu. Huoli on kova, sillä joillain lapsilla kouluruoka on ollut päivän ainoa lämmin ateria.

Siilinlahden koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pirita Paarnio-Nupponen sanoo, että Siilinjärven kunnan päätös korvata etäopetuksessa olevien kouluruokailu ruokakauppojen lahjakorteilla ylitti kaikki odotukset.

– Eräs suurperheen äiti soitti perään ja liikuttui kyyneliin, että onko tämä aprillipila.

Aiemmin linjaus oli pelkästään se, että etäopetuksessa olevat saavat käydä koululla syömässä esimerkiksi taloudellisten syiden vuoksi. Siihen luvan myönsi, ja myöntää edelleen rehtori.

– Kouluruoka on perusoikeus, se ei saa perustua hakemukseen tai varallisuuteen. Aiempi päätös oli leimaava ja perusoikeuksia loukkaava. Mutta nyt tämä lahjakorttiratkaisu on hoidettu kiitettävästi ja tasapuolisesti, Paarnio-Nupponen sanoo.

MAANINGALLA kouluruokailu korvataan Kuopion linjauksen mukaisesti niin, että vanhemmat voivat hakea valmiit annokset joko oppilaan omalta tai lähimmältä koululta.

Käärmelahden vanhempainyhdistyksen varapuheenjohtaja Niina Hyvönen sanoo, että päätös jakaa mielipiteitä.

– Osa on sillä kannalla, että Siilinjärven lahjakortti-idea olisi parempi. Osa on todella tyytyväisiä siihen, että tuosta koululta saa haettua ruokapaketin. Joka tapauksessa tämä auttaa perheitä.

Lue lisää 8.4. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*