tiistai 23.7.2019 Olga, Oili

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Haatalantien kunnostukseen luvassa puoli miljoonaa euroa

Traktorien torvet soivat viime vapunpäivänä maanteiden kuntoon laittamisen puolesta Maaningalla. Haatalantielle vaadittiin kunnostusta ja nyt siihen on rahaa luvassa valtiolta. Kuva: Janne Taskinen

Hallituspuolueiden edustajat ovat sopineet vuoden 2019 talousarvioon Savo-Karjalaan useita infrahankkeita. Yksi hanke on Vt 5 Siilinjärvi—Lapinlahti, ohituskaistaparin rakentaminen, 5 750 000 euroa.

Maaninkalaisia ilahduttaa varmasti, että Mustavirrantien 5571, Haatalantien 16205 ja Tuovilanlahdentien 16172 peruskunnostukseen on merkitty 500 000 euroa.

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja Markku Eestilä (kok) on erittäin tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan hallitusryhmien päättämiin liikenteen määrärahoihin.

– Koko 25 miljoonan liikennepaketti on rakennettu hyvällä yhteistyöllä hallituspuolueiden kesken eli kaikki hankkeet ovat yhteisiä. Ympäri maata hajautetut hankkeet pienentävät osaltaan kroonista 2,5 miljardin perusväylänpidon korjausvelkaa, Eestilä kertoo.

Erityisen iloinen Eestilä on siitä, että valtakunnan tasolla kärkihankkeeksi nostettiin ohituskaistaparin rakentaminen Vt 5:lle Lapinlahden eteläpuolelle.

– Hankkeen hintalappu on korkea, mutta ohituskaistaparin rakentaminen on liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää, Eestilä sanoo.

Savo-Karjalan vaalipiirin liikennehankkeiden osuus 25,3 miljoonan liikennepaketista on peräti 9,4 miljoonaa euroa. Lopullisen päätöksen hankkeiden rahoituksesta tekee eduskunta.

– Nyt saadaan vt 5:lle ohituskaistat Siilinjärven ja Lapinlahden välille ja moni pitkään odottanut kohde saa rahoituksen. Jännevirran sillan rakentaminen söi suuren osan Savo-Karjalan teiden korjausvelkarahoituksesta, joten nyt hallituspuolueiden edustajien päättämien kohteiden panostukset tulevat todella kipeään tarpeeseen, kansanedustaja Markku Rossi (kesk) iloitsee.

Jätä kommentti

*