tiistai 17.7.2018 Ossi, Ossian

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Hornetit ja Gripenit yhteistoiminnassa

Suomen ilmavoimien Hornetit ja Ruotsin ilmavoimien Gripenit ovat yhteistoiminnassa Ruska 17 -harjoituksessa.

Savon taivaalla on riittänyt pauhua tällä viikolla kun Ilmavoimien vuotuinen pääsotaharjoitus Ruska 17 on käynnissä. Sen toinen päätukikohta on Rissalassa.

Harjoituksen ajaksi Lentokentäntie on ollut suljettuna, läpi pääsevät armeijan ulkopuolisista ajoneuvoista vain linja-autot, koulukyydit, paikalliset asukkaat ja hälytysajoneuvot.

Tiesululle se oli pysähdyttåvä sotaharjoituksen tiedotustilaisuuteen matkaavaan toimittajajoukonkin. Sotaharjoitusalue kun ei ole mikään ”hollitupa”.

Sotaharjoitus käynnistyi maanantaina ja sen on määrä loppua huomenna perjantaina 13.10. Päivätoiminnan lisäksi harjoituksessa on ollut yötoimintaa illalla klo 23 saakka.

Ruska 17 sotaharjoitukseen on kuvattu tilanne ”Alamaan” ja ”Ylämaan” välillä.

Rissalasta käsin toimiva ”Alamaa” suojaa kotimaata Rovaniemeltä ja Luulajasta toimivan ”Ylämaan” toimintaa vastaa.

– ”Ylämaa” kohdistaa omia ilmaoperaatioitaan ”Alamaahan”, jonka tukikohtaverkosto on Kokkola, Vieremä, Rissala, Tikkakoski Jyväskylässä, Halli ja Pirkkala, kertoi everstiluutnantti Tom Böhm Karjalan lennostosta.

60 ilma-alusta on mukana harjoituksessa ja operoimassa samanaikaisesti. Ruotsin ilmavoimien Gripeneitä harjoitukseen osallistuu puoli tusinaa, lisäksi mukana on ruotsalaisten tukilentotoimintaan osallistuvia koneita.

Lue lisää 12.10. Uutis-Jousesta

Tilaa lehti

Jätä kommentti

*