maanantai 12.7.2020 Hermanni, Herkko, Herman

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Ihmisen tarina -lyhytdokumentti: Hannu Mustonen – paljon saanut, paljon antanut

Ihmisen tarina -lyhytdokumenttisarja esittelee Siilinjärven ja Maaningan ihmisiä. Heitä, joita ei lehtien palstoilla usein näy, mutta joiden tarinat ansaitsevat tulla kerrotuksi. 

Katso video alta: 


Kuvaus, editointi: Seppo Hyvönen


Kuusankoskella, poliisin pojaksi  syntynyt siilinjärveläinen Hannu Mustonen ei  nuorena miehenä osannut ajatella, kuinka suurta osaa vankila näyttelisi tulevaisuudessa hänen elämässään.

Nuoren miehen kaveriporukka oli laaja. Leikit ja pelit olivat samat, niin kuin kaikilla  tuon ajan nuorilla. Sellutehdas toi  rahan tuoksahduksen, mato-ongella narrattiin kaloja ja tulevaisuudesta haaveiltiin.

Kuusaalla paperitehdas työllisti suuren osan kaupungin ihmisistä. Hannu sai kuitenkin kesätyöpaikan Kuusankosken kaupungin rakennusosastolta ja nuoren miehen haaveet sähköalantöistä vaihtuivat rakennusinsinöörin opintoihin Tampereelle.

Elämä kuljetti miestä, sivut vaihtuivat elämänkirjassa ja parikymmentä vuotta sitten matka vei tutustumiskäynnille Pietariin nuorten poikien vankilaan. Käynti teki Hannuun lähtemättömän vaikutuksen ja siitä hetkestä alkoi Hannun uusi elämä vankilatyöntekijänä.

– Tunsin, että tämä työ on minun. Minä haluan tehdä vankilatyötä.

Siitä alkoi Hannun vapaaehtoistyö ensin Pietarin-  ja nyt  Kuopion ja Naarajärven vankiloissa.

– Minä itse olen saanut paljon. Minulle on usko ja siinä pysyminen merkinnyt paljon. Se on ilosanoma ja tänä päivänä minä haluan jakaa sitä ilosanomaa vangeille.

Jätä kommentti

*