sunnuntai 9.8.2020 Erja, Eira

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Ihmisen tarina -lyhytdokumentti: Ilkka Kokkonen – mies ja kamera

Näyttelyt, Siilinjärven kameraseuran vetäminen uuteen nousuun, omien polkujen kulkeminen ilman esikuvia ovat osa Ilkan ansioita harrastuksessaan.

Ihmisen tarina on Uutis-Jousen lyhytdokumenttisarja, jossa esitellään paikallisia ihmisiä. 

Lokakuussa vuonna 1959 Ilkka Kokkosen nimi kirjattiin Rautavaaran kirkonkirjoihin. Lapsuudessa perhe pyörähti Rovaniemen ja Muonion selkosilla. Ranuan kautta tie vei Kerimäelle ja sieltä aikuisena Siilinjärvelle.

Ilkka oli hyvä piirtämään. Taide kiinnosti ja nuoren miehen haaveena olivat arkkitehtiopinnot. Lyhyt jakso kouluavustajana inspiroi kuitenkin opettajan opintoihin.

Työura alkoi Kuopiossa sairaalakoulussa. Hän opetti 13 vuotta lasten- ja nuorisopsykiatrisen osaston potilaita Alavan ja Julkulan sairaaloissa. Erityisopetusta on riittänyt tämän jälkeenkin suurimman osan 33-vuotisesta urasta.

Urheilu, etenkin mailapelit, ovat olleet tiiviisti mukana Kokkosen elämässä ja kilpailuvietti on vienyt hänet lukuisiin eri kisoihin. Myös Pirkka-Pekka Petelius on vaikuttanut Ilkan elämään.

Kuopion kansallisten pöytätenniskisojen jälkeen Puikkarissa soi Peteliuksen Muistan sua Elaine -kappale ja Kokkonen kävi pokkaamassa nuorelle maaninkalaisneidolle. Askeleet sopivat yhteen, ja pari vuotta myöhemmin liitto sinetöitiin Anne-vaimon kanssa.

Urheilun ohella valokuvaaminen on ollut Kokkosella pitkälle edenneenä harrastuksena.

 

Katso lyhytdokumentti Ilkka Kokkosesta tästä: 

Jätä kommentti

*