tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Ihmisen tarina -lyhytdokumentti: Juhani Heiskanen – Ikä ei ole oppimisen este

”Totta kait uuden opetteleminen vaati rohkeutta ja heittäytymistä. Meillä on Siilinjärvellä hyvät ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Rohkeasti vain kokeilemaan”, kannustaa Juhani.

– Ikä ei ole este uuden oppimiselle, toteaa siilinjärveläinen Juhani Heiskanen.

Aktiivisuus ja mielenkiinto uuden oppimiseen ovat pitäneet 74-vuotiaan Juhanin virkeänä ja hyväkuntoisena. Lapsena pihaleikit sisälsivät liikuntaa. Jalkapallo ja talvisin jääkiekko ja mäkihyppy olivat hyvän fyysisen kunnon lähtökohtia ja liikuntaharrastus on säilynyt läpi elämän.

Innostus musiikkiin alkoi joululahjaksi saadusta nokkahuilusta ja hieman myöhemmin joulukääröstä paljastui teräskielinen akustinen kitara. 1960-luvulla kitara vaihtui sähkökitaraan ja The Shadows-rautalankasoundit kajahtivat ulos putkiradiosta. Radio toimi silloisen bändin kitaristin vahvistimena.

Musiikki vei Juhanin mukanaan myös kuoromaailmaan. Lahdessa työuraansa tehdessään hän lauloi Lahden Oopperakuorossa ja nyt eläkepäivillään Juhani laulaa Lauluveikoissa, Mieskuoro Kuopio-Kvartetissa ja Sekaset-kuorossa.
Elokuvamaailma on tullut Juhanille tutuksi useiden elokuvien ohjelma-avustajan roolien myötä.

Viimeisin avustaja-rooli hänellä oli Sasu Kermanin ohjaamassa elokuvassa Olipa kerran Kyllikki. Myös kesäteatterien lavat ovat tulleet tutuiksi yli kahdenkymmenen vuoden ajalta.

– Yksi mieleenpainuvimmista esiintymisistä oli kuitenkin Lapinlahdella esitetty rock- ooppera Jeesus Kristus Supertähti. Olin siinä Jeesuksen ympärillä hengaileva, asioita uudelleen miettivä, entinen prätkäjengiläinen.

Musiikki, näytteleminen, erilaisten uusien asioiden opiskelu täyttävät nyt miehen eläkepäivät. Tällä hetkellä ennen kaikkea musiikki kuorolaulun ja oman bändin Jussi ja Poejjat kanssa täyttävät suuren osan elämää.

– Minulle ei ole edes tullut missään vaiheessa mieleen, että mitä minä tekisin, jos mulla ei olisi musiikkia. Se on tullut niin tärkeäksi asiaksi minun elämässä. Se täyttää niin paljon minun elämästäni ja ajasta hyvin vaikeaa olisi keksiä jotakin sen tilalle.

Katso lyhytdokumentti Juhani Heiskasesta tästä:

Kommentit

  • Matti Ulmanen

    Hyvä ja mielenkiintoinen juttu vahvistettua videolla.

Jätä kommentti

*