maanantai 12.7.2020 Hermanni, Herkko, Herman

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Ihmisen tarina -lyhytdokumentti: Teuvo Riekkinen – karavaanari

Päivin ja Teuvon katseet kohtasivat yli 40 vuotta sitten Toivalan Essolla. Häitä tanssittiin 42 vuotta sitten. Yhteistä karavaani -harrastusta on kestänyt lähes 15 vuotta.

Vieremällä sijaitseva Hiilimutkan karavaani-alue on tullut tutuksi siilinjärveläisille Teuvo ja Päivi Riekkiselle.

He parkkeerasivat ensimmäisen kerran pienen, heille uuden, asuntovaununsa alueelle lähes viisitoista vuotta sitten. Kaikki lähti liikkeelle yhteisen harrastuksen etsimisestä.

Pyörät ovat olleet Teuvon alla läpi hänen elämänsä. Nilsiän Pisankoskella syntyneen Teuvon isä oli kuorma-autoilija ja autot tulivat Teuvolle tutuiksi jo lapsena.

Autot eivät kuitenkaan olleet Teuvon haaveena ammattiin.

– Minä haaveilin leipurin ammatista, koska äidin kotona tehty pulla oli jotain niin hienoa.

Leipuria Teuvosta ei kuitenkaan tullut, vaan nuoren miehen tie vie huoltoasematöistä pääkaupunkiseudulle Metos Oy.lle ja sieltä armeijan jälkeen myyntitöihin ja pyörien päälle rekkahommiin.

Vuosikymmenet vierivät, kunnes muutama vuosi sitten, eräänä aamuna herätessä maailma näytti sumuiselta ja harmaalta. Tarkemmat tutkimukset paljastivat vakavan sairauden, MS-taudin. Tauti todettiin vuonna 2012, työkyky meni, mutta eläkepäätös viipyi vuodesta toiseen.

– Ne olivat raskaita vuosia. Oli turhauttavaa etsiä töitä työkyvyttömänä, samalla odottaen eläkepäätöstä vuodesta toiseen.
Eläkepäätös tuli neljä vuotta myöhemmin ja nyt Teuvo jatkaa caravan-harrastustaan yhdessä Päivin kanssa. Suomi on kierretty ja matkat suuntautuvat nyt ulkomaille. Viimeisimpänä kohteina ovat olleet Viro ja Latvia.

– Tällä hetkellä minä voin hyvin. Liike-tasapainohäiriöt ja lihaskrampit kulkevat mukanani, niin kuin Päivikin.

Katso lyhytdokumentti tästä:

Kommentit

  • Iceman

    Oli kiva kuulla ja nähdä Teuvoa. Parikymmentä vuotta viikottain silmästä silmään nähtiin ja päivän kuulumiset ammattiaiheista ja muistakin vaihdettiin.Teve oli Puumerkillä Vuorelassa varastopäällikkönä tai vast.Samaa, miellyttävää ja asiastaan varmaa sain tässä nytkin kuunnella.

Jätä kommentti

*