tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Ilari Johansson nauratti savolaisella huumorilla

Siilinjärveläinen Virva Ruhanen on Ilari Johanssonin fani. ”Toin hänelle lahjaksi tähtikoristeen ajatuksella tähdelle tähdet”, Ruhanen sanoi. (Kuva: Maiju Korhonen)

Stand up -koomikko Ilari Johanssonin kesäloma on ohi ja syksyllä keikat taas jatkuvat. Edessä ovat myös uuden televisiosarjan kuvaukset. Millaisen sarjan?

– Voit laittaa sinne, että teeveessä jotain pientä, koomikko vastaa naurahtaen.

Savolaisuus ja savolaisten kuulu kierous. Siinäpä stereotypia, mistä mies on repinyt huumoria kerta toisensa jälkeen. Samasta asiasta riittää riemua illan esitykseenkin.

Johanssonista on nähtävillä YouTubessa video Eri kansojen erot. Siinä hän pohtii ennakkoluulojen kautta sitä, kuinka erilaisia ihmiset voivat olla eri puolilla Suomea.

– Savolaisilla on oma tyylinsä kysyä ja vastata. Kuuluu savolaiseen sarkasmiin ilmaista asia aina jotenkin kulman takaa.

Johansson kertoo esimerkin kehumisesta. Kun muualla päin Suomea sanotaan suoraan, että hyvä, niin savolainen toteaa.
– … no ee tuo nyt ihan paskasti männy.

Johansson on tunnetusti itsekin savolainen. Hän syntyi ja vietti lapsuutensa Kuopiossa aina vuoteen 1987 saakka. Koomikko muistaa Siilinjärven riiuureissut, kun hän teinipoikana hurautti pohjoisen naapurikylän tyttöjä tapaamaan. Ja Maaningalla asui puolestaan Johanssonin luokkakaveri.

Lue lisää 15.8. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*