lauantai 24.8.2019 Perttu

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Ilmapallo toi postia 2 700 kilometrin päästä – Siilinjärveläinen Sami Ollikainen löysi sen

Siilinjärveläinen Sami Ollikainen tavoitti ilmapallon lähettäneen saksalaisen hääparin sähköpostitse. (Kuva: Jussi Kumpulainen)

Kun Saksassa Aachenissa asuva pariskunta päästi saksankielisillä kirjeillä varustetut ilmapallon taivaalle kesäkuussa, he tuskin osasivat odottaa, että vastaus tulisi monen kuukauden päästä Suomesta.

Mutta niin vain kävi, että ainoastaan yksi pallo palautui lopulta hääparille. Sen löysi lokakuussa Siilinjärveläinen Sami Ollikainen 2 700 kilometrin päästä lähetyspaikasta, Varpaisjärveltä.

– Kirjeessä toivottiin, että se lähetettäisiin takaisin hääparille. Se oli ilmeisesti sellainen toivepallo, että jos sen lähettää takaisin, heidän toiveensa toteutuu, Ollikainen kertoo.

Ollikainen yritti ensin tavoitella pariskuntaa samassa kaupungissa asuvan tutun kautta, mutta se ei tuottanut tulosta.

– Se oli sitten upporikasta ja rutiköyhää, eli lähetin kirjeen ja pallon takaisin osoitteeseen, joka tuli kirjeen mukana.

– Kerroin myös, mistä pallo löytyi. Laitoin mukaan koordinaatit ja karttapohjan.

Noin viikon kuluttua aviopari otti Ollikaiseen sähköpostilla yhteyttä ja kertoi, että kirje oli tullut perille. Sitä, mikä toive kirjeen palauttamisen myötä toteutui, emme tiedä. Eikä ehkä kuulukaan tietää.

Florian Neumann kertoo Uutis-Jouselle, että ei ole aivan tavatonta, että saksalaisissa hääjuhlissa lähetetään toivepalloja.

Lue lisää 5.12. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*