sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Juho Palviainen aloitti Siilinjärven yleiskaavainsinöörinä

Yleiskaavainsinööri Juho Palviaisen työhuoneen seinät ovat täynnä kaavakarttoja. (Kuva: Matti Ihatsu)

Siilinjärven kunnan yleiskaavainsinöörin virassa aloitti tammikuussa Juho Palviainen, jolle täkäläiset maisemat ovat tuttuja. Hän on syntyisin Maaningalta Käärmelahdesta.

Mies valmistui Metropolia Ammattikorkeakoulusta Espoosta maanmittausinsinööriksi ja jäi valmistuttuaan neljäksi vuodeksi töihin Helsingin kaupungin asemakaavoituspuolelle.

– Helsingissä toimintaympäristö oli aika erilainen kuin täällä. Mutta eihän Siilinjärvikään ole mikään tavanomainen maaseutupitäjä, vaan kasvava ja elinvoimainen kunta, Palviainen sanoo.

Siilinjärven kaavoitustoimiston viisihenkisessä tiimissä Palviainen vastaa yleiskaavoitusasioista. Työsarkaa riittää, sillä Siilinjärvellä on edelleen monia yleiskaavoittamattomia alueita.

– Isot kaavat tehtiin Siilinjärvellä 1970 ja -80-luvuilla. Tämän jälkeen uusia yleiskaavoja on laadittu keskeisille alueille vasta 2010-luvulla.

Nyt kunnassa on yleiskaava voimassa kuudella eri alueella. Yleiskaavat mahdollistavat asioita asemakaavoille, jotka ovat tarkempia, pienille alueille kohdistuvia kaavoja.

Lue lisää 7.3. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*