lauantai 19.4.2019 Pilvi, Pälvi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Kaksi uutta pelaajaa SiiPeen – Kimmo Lukkari ja Samu Vainikainen vielä ilman sopimusta

Perttu Westersund (vas), Marko Heikkinen ja Rauno Tuomainen ovat kovan paikan edessä lähiviikkoina yrittäessään koota edes viime kauden tasoista SiiPen miesten joukkuetta Superpesikseen. (Kuva: Ilpo Lommi)

Miesten Superpesikseen noussut Siilinjärven Pesis on joutunut yllättäen pelaajatarjonnan niukkuudesta kärsivillä pelaajamarkkinoilla puolustustilanteese

en. Seuralla on ensi kaudesta sopimukset 14 pelaajan ja viime kauden pelinjohtaja Perttu Westersundin kanssa. Pelaajistossa on kaksi uutta nimeä. Vähäkyröstä tulee Ykköspesiksen kärkinimiä oleva koppari Mikko Hakomäki ja Puijon Pesiksestä monen seuran kautta pohjoisesta Savoon kiertynyt Teemu Huhtakangas. Muut sopimuspelaajat ovat viime kauden miehistöä – mukaan lukien osan tai koko kauden loukkaantuneina olleet Ville Pietinen, Juho Keinänen ja Oskari Koskelo.

Ainakin toistaiseksi suurena haasteena pelaajasopimuksia neuvotteleville Rauno Tuomaiselle, Marko Heikkiselle ja Perttu Westersundille on viime pelikausien tehokaksikko Samu Vainikaisen ja superjokeri Kimmo Lukkarin sekä vuosi sitten Tampereelta palanneen Sampo Lähdesmäen puuttuminen sopimuspelaajalistalta.

Tämän vuoksi pelaajisto näyttää paperilla jopa viime syksyä vaatimattomammalta etenkin sisäpelitehojen näkökulmasta, kun tilanteen pitäisi olla päinvastainen.

Pesäpalloliitto palkitsi vastikään Samu Vainikaisen Ykköspesiksen parhaana pelaajana edelliskauden malliin hänen voitettua kärkilyöjä- sekä tehotilaston. Kimmo Lukkari uusi sarjan lyöjäkuninkuuden. Molemmat läpilyöjävoimaiset tykittäjät ovat olleet SiiPen tärkeimpiä ja ratkaisevimpia sisäpelaajia. Lisäksi Samu Vainikainen on johtava ulkopelaaja polttolinjalla.

SiiPen toiminnanjohtaja Marko Heikkisen mukaan kolmikkoon on yhä neuvotteluyhteys eikä heitä voi lukea menetetyksi tähdiksi. Selvää kuitenkin on, että jos varsinkaan Samu Vainikainen ja Kimmo Lukkari evät pelaa ensi kaudella SiiPessä, kyseenalaistuu jopa joukkueen pelillinen kelpoisuus Superpesikseen mikäli riittävän hyviä korvaavia vahvistuksia ei saada.

Se alkaa olla tässä vaiheessa loppuvuotta jo hyvin vaikea urakka etenkään kun SiiPellä ei liene suuria rahasummia käytettävissä. Lisäksi ilman sopimusta olevan kolmikon avoin neuvottelutilanne haittaa pelaajaneuvotteluja uusien vahvistusten kanssa.

Marko Heikkisen mukaan pelaajarinkiä pyritään kasvattamaan lähiviikkoina kolmella-neljällä pelaajalla. Ensimmäinen harjoitusleiri on jo kahden viikon päästä.

Pelinjohto- ja valmennuskuviot lienevät paremmalla mallilla, kun Perttu Westersundin lisäksi Sami Varis, Tommi Luostarinen ja Tapio Korhonen jatkavat siinä ja avuksi lienee tulossa pari muutakin pesisosaajaa. Muistettava kuitenkin on, että lopullisen tuloksen tekevät pelaajat.

SiiPen sopimuspelaajat 12.10.2018:

Mikko Hakomäki, Otto Hoffren, Teemu Huhtakangas, Juho Keinänen, Teemu Kinnunen, Oskari Koskelo, Sebastian Lahti, Eemeli Paldanius, Ville Pietinen, Eino Puustinen, Aatu Roivainen, Roope Räisänen, Toni Toivanen, Simo Vainikainen. Pelinjohtaja Perttu Westersund.

Jätä kommentti

*