Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alansa parhaat laitteet ja erinomainen palvelu – Optikko Tirkkonen erottuu markkinoiden lyhyimmillä toimitusajoilla sekä yksilöllisillä ja laadukkailla tuotteilla

Siilinjärveläinen Optikko Tirkkonen on ainutlaatuinen optikkoliike. Sana yksilöllisestä palvelusta ja tuotteiden nopeasta toimituksesta kiirii asiakkaalta seuraavalle.

Mainos | Yksi erikoisimmista asiakastoiveista on varmaankin ollut monokkeli, kertoo toisen polven optikkoyrittäjä Vesa Tirkkonen.

– Koska sellaista ei muuten ollut saatavilla, tein monokkelin itse ketjuineen päivineen.

Vesa ja sisko Heini Tirkkonen aloittivat työnteon isänsä liikkeessä Siilinjärvellä nuoresta pitäen, ja he ovat molemmat olleet alalla jo noin 20 vuotta. Nykyään Vesa luotsaa omaa yritystään, Kallaveden Optiikkaa, ja Heini vastaa yrityksen myyntipuolesta. Kallaveden Optiikalta löytyy myymälät Siilinjärven lisäksi myös Kuopiosta, Suonenjoelta, Leppävirralta sekä Iisalmesta.

Optikko Tirkkosen erikoisuuksia ovat nopeus sekä aidosti yksilölliset palvelut ja tuotteet. Liikkeestä saa parhaimmillaan uudet silmälasit mukaan vain yhdellä käynnillä näöntarkastuksen yhteydessä.

– Linssit tulevat meille voimakkuushiottuina, mutta teemme reunahionnan täällä itse valmiiksi kehykseen sopivaksi. Yksiteholasit pystymme siis tekemään jopa saman tien, Vesa kertoo.

Moniteholasitkin pääsevät asiakkaan nenälle keskimäärin viikossa. Nopeus on valttia varsinkin silloin, kun silmälasit menevät yllättäen rikki.

Ketterät Tirkkoset ovat piristävä poikkeus suurten optikkoketjujen joukossa. Vaikka pienet toimijat eivät pysty kilpailemaan hinnalla, ne voivat Tirkkosten mukaan erottua yksilöllisellä palvelulla ja laadulla. Silmälasit viimeistelevät tyylin, ja Kallaveden Optiikka ihastuttaa valikoimallaan.

– Meillä ei ole tusinatavaraa, jolla pitäisi miellyttää koko Suomea, Vesa alleviivaa.

– Ei kaikille kaikkea, vaan jokaiselle jotakin. Pyrimme siihen, että samaa kehystä ei myytäisi kuin yhden ainoan kerran, tai ei ainakaan samoissa väreissä, Heini jatkaa hymyillen.

Optikko Tirkkosella vastaanottoja pitää myös kaksi silmälääkäriä, Tiina Karhu ja Jarkko Jaatinen, itsenäisinä ammatinharjoittajina.

– Aikoja on hyvin saatavilla, joten meillä pääsee nopeasti myös erittäin ammattitaitoiselle silmälääkärille, Tirkkoset vinkkaavat.

Näöntutkimus alan parhailla välineillä

Huippulaatua on myös optikkoliikkeen laitteisto.

– Linssejä ja alan laitteita voi verrata televisioihin ja puhelimiin siinä mielessä, että alan kehitys on nopeaa, Vesa kertoo.

– Meillä on esimerkiksi hyvin tarkka silmäskanneri, jollaista ei kilpailijoilta Pohjois-Savon alueella löydy.

Tirkkosten mukaan parhailla välineillä voidaan parhaiten palvella asiakkaiden moninaisia tarpeita, sillä jokaisen näkökyky on yksilöllinen.

– Jos samoja silmälaseja pitää päivittäin esimerkiksi 2–3 vuotta, kannattaa miettiä, millaiseen laatuun haluaa panostaa, huomauttaa Heini.

Kuten valmistujaislahjaksi tehty monokkeli osoittaa, Tirkkoset toteuttavat tarvittaessa poikkeuksellisemmatkin toiveet. Moni tarvitsee erikoisemmat lasit esimerkiksi harrastuksen vuoksi.

– Olemme tehneet silmälaseja esimerkiksi snookerpelaajille ja ampujille, Tirkkoset kertovat.

Etenkin harrastajapiireissä sana hyvästä palvelusta ja laadukkaista tuotteista liikkuu nopeasti, joten onnistuneet asiakassuhteet poikivat helposti uusia.

Yksilöllisen palvelun optikolla onnistuu luonnollisesti myös silmälasien korjaus.

– Teemme paljon sellaisia korjauksia, joita muut liikkeet eivät tee, Vesa vakuuttaa.

– Tämäkin onnistuu usein asiakkaan odottaessa.

Tervetuloa yksilöllisen palvelun optikolle!

Optikko Tirkkonen

Kuiluntie 2

71800 Siilinjärvi

p. 017 388 1250

Kuopion Näkökeskus

Maljalahdenkatu 35,

70110 Kuopio

p. 017 288 2200