maanantai 17.6.2019 Urho

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Keskuskorttelin yleisötilaisuus ei ollut yleisömenestys

Kaavoituspäällikkö Timo Nenonen (toinen oikealta) sai vastata moniin Niilo Lapveteläisen (vasemmalla) epäileviin kysymyksiin keskuskorttelin asemakaavasta. Oikealla Pallas Rakennuksen Kari Niskanen, keskellä kädet puuskassa Ari Kokkonen. (Kuva: Jussi Kumpulainen)

Siilinjärven keskuskorttelin ja linja-autoaseman ympäristön kaavauudistuksesta tiistaina järjestetty yleisötilaisuus ei ollut varsinainen yleisömenestys, mutta tiukkoja kysymyksiä nousi esiin pienemmälläkin porukalla.

Eniten äänessä oli kaavauudistusta jo aiemmin kritisoinut Niilo Lapveteläinen. Hän ihmetteli, miksei suunnitelussa ole huomioitu keskustaa laajemmin.

Kaavoituspäällikkö Timo Nenonen selitti, että keskustasta on olemassa yleiskaava, mutta asemakaavoitusta tehdään yleensä kortteli kerrallaan, jotta suunnitelmat pysyvät realistisina ja niille on myös toteuttajat.

– Tätäkin aluetta on hierottu neljä vuotta. En uskalla edes ajatella, että kaikki olisi asemakaavoitettu kerralla.

Nenonen viittasi myös aiempaan, 90-luvulla tehtyyn asemakaavaan, jonka toteutus jäi kunnianhimoisista suunnitelmista huolimatta puolitiehen.

Yleisöä mietityttivät etenkin linja-autoliikenteen järjestelyt. Kaavassa kaukoliikenteelle tulee nokkalaiturit Kasurilantien varteen ja lähiliikenteelle pysäkit terveyskeskuksen kohdalle.

Nykyiset odotustilat poistuvat käytöstä. Yhtenä vaihtoehtona on, että uudet tilat rakennetaan Matkahuollon puoleiseen päätyyn.

– Pienemmät tilat kuin nyt, mutta valvotut. Nykyistä odotustilaa ei valvo kukaan, ja se onkin sitten sellaista elämää, yritysasiamies Heikki Simonen sanoi.

Lue lisää 11.4. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*