sunnuntai 5.4.2020 Irene, Irina, Ira, Iro

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Kiireettömiä terveyskeskusaikoja ei enää myönnetä, vain huonokuntoiset testataan

Siilinjärvellä valmistellaan infektiovastaanoton perustamista.

Siilinjärven terveyskeskukseen ei anneta enää kiireettömiä aikoja. Osa annetuista vastaanottoajoista joudutaan myös perumaan.

– Kiireelliset hoidetaan ja jo annetut ajat mahdollisuuksien mukaan. Ei-kiireelliselle vastaanotolle ei toivota, jos on hengitystieinfektion oireita, johtava lääkäri Katri Hollmén sanoo.

Ensimmäiset koronatestit on tehty Siilinjärvellä tänään. Viime viikolla siilinjärveläisiä testattiin Kysissä.

Siilinjärvellä noudatetaan koronavirustapausten tiedottamisessa Kysin linjaa, eli tartuntojen saaneiden paikkakuntaa ei kerrota.

– Sillä suojataan yksityisyyttä.

 

Hollmén sanoo, että testejä otetaan vain hyvin tiukoin kriteerein. Omin päin testejä ei pidä missään nimessä lähteä jonottamaan.

– Lääkärin määräyksestä, jos kunto on niin huono, että ei pärjää kotona, eli joutuu sairaalahoitoon tai meille vuodeosastolle. Meiltä saa sitten ohjeet, minne ja mihin aikaan tullaan.

Lisäksi esimerkiksi vanhusyksiköiden henkilökuntaa testataan tietyillä kriteereillä.

 

Terveyskeskukseen ei tarvitse soittaa tai tulla käymään, jos on hengitystieinfektion oireita, mutta vointi on sellainen, että pärjää kotona.

– Mahdollisista poissaoloista työstä, koulusta tai päivähoidosta sovitaan suoraan työnantajan tai koulun kanssa. Siitä toivotaan pidettävän kiinni.

Sote-henkilöstölle ei toistaiseksi myönnetä palkattomia poissaoloja tai vuosilomia. Terveyspalveluja kuormittaa myös se, että samaan aikaan on liikkeellä influenssaa, rs-virusta ja tavallista flunssaa.

– Henkilökunta toivottavasti riittää. Jonkin verran on poissaoloja.

Siilinjärvelle valmistellaan myös infektiovastaanoton perustamista.

 

Siilinjärven kunta tiedotti maanantaina kattavasti toimenpiteistä, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä: 

https://www.siilinjarvi.fi/ajankohtaista/tiedote-kunnassa-paatetyista-varotoimenpiteista-koronaviruksen-leviamisen-estamiseksi/

Jätä kommentti

*