maanantai 27.1.2020 Viljo

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Koulukeskuksella kolme luokkahuonetta sisäilmasyynissä

Lapra Oy:n rakennusmies Ville Pekkarinen poisti lattianrajasta vanhaa kittiä ja laittoi uutta tilalle Ahmon koulukeskuksen pohjakerroksessa tiistaina. Tiivistämällä rakenteita estetään vuotojen pääsy maavaraisen lattian läpi sisätilaan.Matti Ihatsu
Ahmon koulukeskuksella on aloitettu sisäilman laadun selvittäminen henkilökunnan oireilujen vuoksi. Tammikuun lopussa otettiin yhdeksästä luokkatilasta sisäilmanäytteitä mikrobiperäisten epäpuhtauksien eli sieni-itiöiden ja bakteerien esiintymisen selvittämiseksi.

Yhden luokkatilan näytteessä oli pieniä viitteitä mikrobiperäisistä epäpuhtauksista. Kolmen luokkatilan näytteet osoittivat sisäilmassa olevan mikrobiperäisiä epäpuhtauksia.

Epäpuhtauksien arvioidaan olevan peräisin rakenteista tai maaperästä.
Muissa luokissa näytetulokset olivat sisäilmalle tavanomaisia. Lattioiden kosteustilanteessa ei todettu poikkeavaa.
Kolmessa luokkatilassa, joissa oli mikrobiperäisiä epäpuhtauksia, todettiin ilmanvaihdon olevan epätasapainossa siten, että luokkatiloissa oli voimakas alipaine. Tämä on aiheuttanut epäpuhtauksien siirtymistä sisäilmaan. Vika korjataan kuluvalla viikolla ja samalla tiivistetään rakenteita.
Myös Kuuslahden koulun käyttäjät ovat kokeneet sisäilmassa ongelmia. Kunta on tutkinut kiinteistön kunnon ja ongelmien syyt alkavat selvitä.

Lue lisää Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*