lauantai 6.6.2020 Kustaa, Kyösti, Kustavi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Kunta on lisännyt vartiointia Siilinjärven torilla ja linja-autoasemalla

Siilinjärven torin ja sen ympäristön lieveilmiöt saattavat synnyttää turvattomuuden tunnetta. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

Siilinjärven torin ympäristö on monen mielestä entistä turvattomampi. Torin ja matkahuollon odotusaulan kulmilla liikkuu päihtyneen oloisia henkilöitä.

Tunnelma torin ympärillä on muuttunut viime vuosina, mikä on huomattu niin vartiointiliikkeessä kuin yrittäjien keskuudessa.

Keskustan yritysten turvallisuuspalveluista on vastannut yhdeksän vuoden ajan Turvallisuuspalvelu KK-Security Oy, joten yrityksellä on perspektiiviä Siilinjärven tilanteeseen.

– Ainahan Siilinjärvellä on tapahtunut, mutta tapahtumien sisältö on viimeisten vuosien aikana muuttunut, esimies Kari Koskinen Turvallisuuspalvelu KK-Securitystä kuvailee.

Aiemmin häiriöt torin ja linja-autoaseman odotustilassa olivat alkoholisoituneiden henkilöiden aiheuttamia tapauksia.

– Nyt ollaan havaittu, että nuorten käyttäytyminen on huolestuttanut monia ja on ollut havaittavissa, että vanhemmat eivät ole täysin tietoisia siitä, mitä tapahtuu koulumatkalla ja vapaa-aikana.

Koskinen viittaa ilkivaltaiseen vahingontekoon, joka on lisääntynyt Siilinjärvellä selvästi.

– En ihmettele yhtään. Kyllä mekin ollaan huomattu tämä rauhattomuus, vastaa Siilinjärven yritysasiamies Heikki Simonen, kun kerron hänelle, että lehtemme suuntaan on tullut palautetta turvattoman tuntuisesta toriympäristöstä.

– Tämän vuoksi aluevartiointia on lisätty syyskuussa torille ja linja-autoasemalle.

Lue lisää 14.11. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*