tiistai 22.1.2019 Visa

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Kuntapäättäjien rikosten jäljillä

Palkittu toimittaja Niko Vartiainen käy aika ajoin kotona Siilinjärvellä. Silloin tulevat Uutis-Jousetkin käydyiksi läpi. (Kuva: Seppo Timonen)

Tutkivan journalismin yhdistys jakaa vuosittain Lumilapio-palkinnon ansiokkaasta journalistisesta teosta. Tämänvuotisen palkinnon saivat Helsingin Sanomien toimittajat Niko Vartiainen ja Tuomo Pietiläinen.

Palkinto myönnettiin HS:n kaksikolle kuntapäättäjien rikostaustojen selvittämisestä ja paljastamisesta sekä asiaa koskevan datatiedon jakamisesta.

Kirjoitus Kuntapäättäjien rikoksia piilossa äänestäjiltä ja puolueilta julkaistiin Helsingin Sanomissa sunnuntaina 24. syyskuuta 2017.

– Olin otettu jo pelkästä ehdokkuudesta, sillä kilpailujutuilla oli kova taso, toteaa tätä nykyä Helsingin Sanomien eduskuntatoimittajana työskentelevä Niko Vartiainen.

– Itse jutun teko oli melko monotonista taulukon nakuttelua ja toistuvaa tietopyyntöjen lähettelyä. Käytännössä se vaati noin puolen vuoden ajan selvittelytyötä muiden töiden ohessa.

Toimittajan kynään siilinjärveläislähtöinen Niko Vartiainen tarttui jo lukiovuosina toimiessaan Uutis-Jousen avustajana. Toimitustyö on vuosien varrella tullut tutuksi STT:n ja Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimittajana.

Oma lukunsa oli tiedottajan tehtävä Martti Ahtisaaren perustamassa CMI-rauhanjärjestössä.

Hektisen sanomalehtityön ohessa Vartiainen on opiskellut oikeustiedettä Helsingin yliopistossa sekä kiinan kieltä ja maan kulttuuria Pekingin vieraiden kielten yliopistossa ja Xiamenin yliopistossa Kiinassa.

– Se on kielellinen ja samalla älyllinen haaste oppia jotakin uutta. Toivon, että kieltä voisi joskus hyödyntää ammatillisestikin.

Lue lisää 9.5. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*