keskiviikko 14.11.2018 Iiris

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Lääkärit totesivat Eila Kärjen kuolleeksi syyskuussa – kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen Kärki on toipunut hyvin

Eila ja Pauli Kärki uskovat Eilan toipumiseen. (Kuva: Riikka Kuosmanen)


– Verkkoja oltiin laskemassa Siilinlahdella aamulla. Vaimoni Eila oli verkonlaskijana ja minä soutajana. Vaimo otti valokuvia ja sanoi minullekin, että katso, kuinka ihanan kaunis luonto on, muistelee Pauli Kärki syyskuun toista, joka muuttui hetkessä painajaiseksi.

– Yhtäkkiä Eila sanoi, että koskee kovasti päähän ja meni tajuttomaksi. Soitin hätäkeskukseen ja lähdin soutamaan kohti rantaa. Palolaitoksen vene tuli loppumatkasta vastaan.

Eila Kärki kuljetettiin helikopterilla Kysiin. Jo matkalla lääkäri oli todennut, ettei Eila selviäisi välttämättä hengissä sairaalaan asti. Aivoissa ollut suuri pullistuma oli revennyt ja vahingoittanut aivoja niin, että toinen puoli aivoista oli painunut kasaan.

– Sairaalassa neurologian ja teho-osaston lääkärit sanoivat, ettei mitään ole tehtävissä. Toinen aivopuolisko oli painunut kasaan ja vaurioittanut aivoja. Leikkausta ei voitaisi tehdä, Pauli Kärki kertoo.

– Noin kello 15 lääkärit ilmoittivat, että vaimosi on menehtynyt. Minkäänlaisia elintoimintoja ei ole. Niitä pidettiin yllä koneellisesti. Menimme jättämään jäähyväisiä. Eila oli kylmä ja kalpea. Niin kuin vainaja on. Puhuimme lääkärin kanssa jo ruumiinavauksestakin.

Kärki pyysi lääkäreiltä, voisiko elintoimintoja pitää yllä siihen asti, että viimeinenkin Kärkien lapsista ehtisi jättämään jäähyväiset äidilleen.

– Laitoin viestin vapaaseurakuntaan ja Facebookiin, että Eila on kuollut. Pyysin ihmisiä rukoilemaan, että saisin Eilan vielä takaisin hengellisestä ulottuvuudesta. Siitä alkoi rukousten vyöry, joka levisi ensin Siilinjärvellä, sitten valtakunnallisesti ja lopulta maailmanlaajuisesti, kertoo vapaaseurakunnan pastorina työskentelevä Kärki.

Esirukouksia tuli tuhansia. Muun muassa Englannista, Israelista ja Intiasta asti.

– Siinä mekin ihan ujostelematta sairaalan ulkopuolella rukoiltiin. Tiedän, että moni pitää tätä huuhaana ja minua idioottina. Mutta kyllä minä ihan terve tunnen olevani, jalat on tiukasti maassa, Kärki virnistää.

 

Viimeisiä jäähyväisiä mentiin jättämään, kun Kärkien viimeinen tytär saapui paikalle.

– Hoitaja sanoi, että Eilan tilassa on tapahtunut muutos. Kysyin, mikä muutos ja hoitaja kertoi, että vaimosi elää. Poissa ollessamme Eila oli alkanut liikuttaa toista kättään ja otsalihaksiaan.

Puna oli palannut poskille ja iho oli lämmin. Odotimme, että lääkäri tulee kertomaan tilanteen. Hän sanoi, että onhan se leikkaus tehtävä, kun potilas elää, mutta turha leikkaus se on, koska aivot ovat niin pahasti vaurioituneet sekä repeämästä, että hapenpuutteesta.

– Leikkaus tehtiin, mutta lääkäri ei antanut mitään toivoa toipumisesta. Kysyin, että mikä on ennuste ja lääkäri totesi, ettei hänellä ole kristallipalloa.

Nyt kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen Eila Kärki on toipunut hyvin.

– Hän näkee, raajat liikkuvat, mitään halvauksia ei ole, aivotoiminta on hyvä ja puhekin jo onnistuu, Kärki luettelee.

Kun Eila virkosi, kertoi Pauli hänelle kaiken, mitä oli tapahtunut.

– Eila katsoi minua ja nauroi, että eikö olekin ihmeellistä.

– Uskon, että tämä on Jumalan ihme, joka perustuu rukoukseen. Minulla on sisäinen rauha ja usko Eilan toipumisesta. Aikataulu on mikä on.

 

Kärki kertoo, että viime sunnuntaina vaimo oli alkanut kertoa ihmeellisiä asioita.

– Kysyin, onko sinulla käynyt vieraita. Hän luetteli jo kirkkauteen menneitä ihmisiä. En ensin tajunnut mistä on kyse. Eila kertoi käyneensä kahdesti tuonpuoleisessa. Hän kertoi, että oli nähnyt sukulaisia ja tuttuja.

Kärki sanoo, ettei ole hänen asiansa kertoa kokemuksista, koska ne eivät ole hänen.

– Eila varmasti kertoo, kun voimat riittävät. Nämä ovat hyvin henkilökohtaisia asioita.


 

Kommentit

  • Tarja

    Kiitos Jeesus armostasi paranna täysin verihaavain kautta Eila. Kiitos Jeesus armostasi ❤️❤️❤️❤️

  • usko jumalaa

    tätä tekee yksin taivaan jumala jeesuksen hänen poikansa nimessä amen

  • Mahtava todistus

    Jumala voi, ylikuoleman rajankin.

Jätä kommentti

*