sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Lastenneuvola ei pääse uuteen terveyskeskukseen, ainakaan vielä

Lastenneuvola toimii tällä hetkellä Innocumin S1-rakennuksen neljännessä kerroksessa. (Kuva: Jussi Kumpulainen)

Siilinjärven lastenneuvolapalvelut eivät näillä näkymin siirry uuteen, nykyisen terveyskeskuksen viereen rakennettavaan terveyskeskukseen. Neuvolapalvelut sijaitsevat tällä hetkellä Harjamäen Innocumissa, jonne ne siirrettiin sisäilmaongelmien alta nykyisestä terveyskeskuksesta.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Jonna Iskala (kesk.) vaati, että myös neuvolatoiminnoille varattaisiin tilat uuteen terveyskeskukseen, mutta esitys ei saanut lautakunnassa kannatusta.

Iskala kirjoitti viime viikon Uutis-Jousessa (UJ 31.1.) nykyisten neuvolatilojen ongelmista.

Siilinjärven sosiaali- ja terveysjohtaja Kati Kantanen sanoo, että lähtökohtaisesti terveyskeskushankkeessa lähdettiin kartoittamaan uusia tiloja niille toiminnoille, jotka ovat tällä hetkellä huonokuntoisessa terveyskeskuksessa.

– Sosiaali- ja terveyslautakuntaa informoitiin tuolloin myös tästä, mutta silloin ei noussut esille, että pitäisi tarkastella myös muita tarpeita.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Heikki Konttinen (kesk.) sanoo, että taustalla ovat myös talousasiat.

– Tehdään nyt ensin tilat niille, jotka ovat siellä akuutissa huonokuntoisessa rakennuksessa.

– Jos jokaiseen hankkeeseen laitetaan kaksi, kolme miljoonaa euroa lisää, että tehdään niin, että on mukavaa, niin mistä riittävät rahat, kun ei riitä akuutteihinkaan asioihin. Se on aika yksinkertainen yhtälö, hän sanoo.

Lue lisää 7.2. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*