maanantai 17.6.2019 Urho

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Leppäkaarteesta Pariisiin luksushotellin johtoon

Champs Elysees’tä Siilinjärven torille. Rita Nouvel tuli tänäkin jouluna käymään lapsuutensa maisemissa. (Kuva: Matti Ihatsu)

Eipä arvannut siilinjärveläinen ylioppilas Rita Iivonen, mitä tulevaisuus tuo, kun hän lähti Ranskaan aupairiksi vuonna 1991. Pariisista oli tuleva hänen kotikaupunkinsa, jossa hän johtaisi menestyvää hotellia.

Mutta suoraan Iivonen ei jäänyt Ranskaan vaan palasi Suomeen. Kielet olivat kiehtoneet häntä aina ja suunnitelmissa oli ranskan ja ruotsin opiskelu yliopistossa. Into laantui kuitenkin jo ”kuivia” pääsykoekirjoja lukiessa, matkailuala kiinnosti enemmän.

– Hesarissa oli ilmoitus matkailualan koulutuksesta Mikkelistä. Sinne oli vaikea päästä, mutta pääsin. Se oli tosi kiva koulutus. Talvet opiskeltiin ja kesäaikana oppilaat pitivät tiloissa hotellia, Rita Iivonen eli nykyinen Rita Nouvel muistelee.

Opiskelujen loppuvaiheissa hän lomaili Lontoossa, jossa hän törmäsi herra Nouveliin. Siitä alkoi pariskunnan yhteinen tie, joka vei aluksi Saksaan, jossa Nouvel suoritti kielitutkinnon.

Aviomiehen vanhemmilla oli hotelleja Pariisissa, jonne pariskunta suuntasi seuraavaksi. Aluksi Nouvel työskenteli toisten palveluksessa. Kuuden kielen taitajalla ei ollut vaikeuksia saada töitä Pariisissa ja ura oli nousujohteinen.

Vuonna 2000 miehen suvun perheyhtiö avasi ensimmäisen neljän tähden hotellinsa Francois 1er’n, johon Nouvel tuli töihin. Vuonna 2007 avattiin toinen neljän tähden hotelli Keppler, jota Nouvel alkoi luotsaamaan.

Lue lisää 3.1. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*