lauantai 19.4.2019 Pilvi, Pälvi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Liiketiloista pulaa Siilinjärven keskustassa

Liiketiloista on pulaa etenkin keskustassa. (Kuva: Ronja Soponen)

Siilinjärven keskustassa toimivan Siilinjärven Tilikeskuksen Jani Juntunen on pitkään etsinyt isompaa liiketilaa. Yritys haluaisi laajentua, mutta seinät tulevat vastaan.

Ongelma on se, että palveluyrityksille tarkoitettuja liiketiloja ei tahdo Siilinjärveltä löytyä.

– Palkkasin tänä vuonna työntekijän, ja tarvetta olisi palkata toinenkin, mutta nykyisissä tiloissa emme kaikki mahtuisi olemaan. Harjoittelijoitakin olisi tulossa, mutta tänne en ole voinut ottaa.

– Ja minä en ole ainoa. Tiedän muitakin yrityksiä, jotka etsivät tiloja.

Pulaa on etenkin keskustan alueen toimitiloista. Myös Siilinjärven Tilikeskus hamuaa toimitiloja keskustan alueelta.

– Asiakkaiden kannalta tämä on paras. Kovin kauas emme voi lähteä. Tässä keskustassa on joitain vapaita tiloja, mutta ne ovat liian pieniä.

Juntunen katselee ikkunastaan linja-autoaseman aluetta ja odottaa, milloin siellä alkaisi tapahtua. Keskustan kehittämishanke on meneillään, ja linja-autoaseman ympäristöön on kaavailtu paitsi kerrostaloja, myös liiketiloja.

KunnanjohtajaVesa Lötjönen vahvistaa, että vapaita tiloja on keskustassa niukasti, ja nekään eivät ole säästyneet sisäilmaongelmilta.

Tilojen puute on osin seurausta positiivisesta yrityskehityksestä. Siilinjärvelle perustetaan kuluvana vuonna ennätysmäärä uusia yrityksiä. Simonen kertoo, että niitä on perustettu tähän mennessä jo yli 90.

Lue lisää 8.11. ilmestyneestä Uutis-Jousesta.

Jätä kommentti

*