sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Lintujen kevätmuutto rysähti käyntiin, mutta kylmät yöt hidastavat matkaa

Pekka Ovaskaisen ja Anja Finnen Maaningan Pappilansuolla sunnuntaina 17. maaliskuuta näkemät kuusi paikallista pulmusta käynnistivät lintujen kevätmuuttoryntäyksen.

Sen jälkeen näitä lumen kauniin valkoisia Lapin tunturipaljakoiden pesijöitä on tavattu lisääntyvässä määrin, mutta kovin suuriin lukuihin parvet ja parvikoot eivät ole yltäneet.

Risto Rikala kirjasi viidentoista pulmusen parven viime viikon tiistaina Maaningan Kinnulanlahden Oksalassa. Perjantaina Sanna ja Matti Hakkarainen bongasivat 30 linnun parven Kinnulanlahden Merilahdessa.

Töyhtöhyyppien tunnustelijat ovat myös saapuneet. Markku Ukkosen kiikarin näkökenttään liihotteli viime tiistaina kolmentoista lentoakrobaatin parvi Siilinjärven Rissalassa.

Kaarina Heiskanen havaitsi sunnuntaina yksitoista töyhtöhyyppää Maaningan Lapinjärvellä sekä Pertti ja Eeva Tolvanen kolme töyhtöhyyppää Maaningan Ruokovirralla.

 

Tälle viikolle on luvattu Siilinjärvelle ja Maaningalle lähes kymmenen asteen lämpötilaa, mikä laittaa varmasti vipinää muuttolintujen siipiin. Ensi viikolla sää kuitenkin ennusteiden mukaan jälleen kylmenee.

Lue lisää 28.3. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*