tiistai 23.7.2019 Olga, Oili

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Maaningan asukastupa on osoittanut tarpeellisuutensa

Asukastuvan lähiötyöntekijä Pirjo Kääriäinen (oikealla) ja ohjaaja Mervi Parviainen toivottavat maaninkalaiset tervetulleiksi Maaninkatalolle asukastupaan, vaikkapa rupattelemaan ja kuulumisia vaihtamaan. (Kuva: Matti Ihatsu)

Viime syyskuussa avattu Maaningan asukastupa tuli tarpeeseen. Tuvasta on tullut maaninkalaisten oma olohuone ja vapaamuotoinen kokoontumispaikka Maaninkatalon aulaan.

– Kyllä tupa on osoittanut tarpeellisuutensa. Huomaa, että sellainen on aiemmin kylältä puuttunut, asukastuvan lähiötyöntekijä Pirjo Kääriäinen kertoo.

Tupa on auki maanantaista torstaihin. Se avaa ovensa päivästä riippuen kello 10 tai 11 ja on avoinna kello 13:een saakka.

– Aamupäivisin meillä käy lähinnä eläkeläisiä ja iltapäivisin myös nuorisoa. Kovilla pakkasilla ja pyryillä ei väkeä paljoa liiku, mutta normaalisti kävijöitä on ollut.

Kuopion kaupungin asukastupatoiminnalla on pitkät perinteet. Ideana on, että jokainen tupa muovautuu omanlaisekseen, paikallisten asukkaiden tarpeiden mukaan.

– Meillä on maanantaisin pulinatupa, tiistaisin tietovisa, keskiviikkona pelataan bingoa ja torstaina askarrellaan. Jos jollakin on valmista ohjelmaa, vaikkapa tuolijumppaa, niin sellaisen voi tulla vetämään tänne.

Lue lisää 7.2. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*