torstai 6.8.2020 Toimi, Keimo

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Maaningan ok-tontteja nyt myös vuokralle

 

Keskisaaren Syvälahdessa tulee olemaan ensi vaiheessa parin yksityisen tontin lisäksi 17 kaupungin tonttia. Myöhemmin asuinaluetta on mahdollista laajentaa ylärinteessä olevilla 12 tontilla.

 

Hannu Räisänen
Tonttien tarjonta Maaningalla on Kuopioon liittymisen vuoksi saanut uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuudet oman asunnon rakentamiseen ovat parantuneet.

Kuopio tarjoaa nyt muun muassa verkkosivuillaan ensimmäistä kertaa Maaningalla sijaitsevia, vuokrattavia ja myytäviä, uudelleen haettavia rakennuspaikkoja.
Vain joitakin päiviä ennen rakennuspaikkojen hakuajan päättymistä perjantaina 27.3. kello 12.00, oli kaupungille tullut vain muutama Käärmelahtea koskeva kysely, hakemuksia ei lainkaan. Lieneekö syynä kiinnostuksen tai tiedon puute, vai eikö Maaningan seudulle enää ole tulijoita? Tonttien tarjonnasta asia ei ainakaan ole kiinni.
”Maaningan tontteja markkinoidaan samalla tavalla kuin muidenkin kuntaliitosalueiden tontteja. Tontit ovat kaupungin nettisivuilla muiden tonttien rinnalla. Lisäksi tontteja esitellään tapahtumissa, joissa olemme mukana, mm. Rakenna ja Asu -messuilla”, kertoo tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen Kuopion kaupungin maaomaisuuden hallintapalvelut -yksiköstä.
Hän viittaa kaupungin esitteeseen, jossa Maaningan kirkonkylän, Keskisaaren ja Pihtisalmen alueelta on tarjolla yhteensä 23 tonttia joko vuokrattaviksi tai ostettaviksi.
Maaningan kunta tiettävästi tarjosi tontteja vain myytäväksi, nyt Kuopio toivoo omakotitalosta haaveilevien huomaavan uuden mahdollisuuden päästä rakentamiseen käsiksi. Meriläinen ei usko, tontin luovutusmuotoon liittyvä muutos muodostuisi kynnyskysymykseksi kenellekään, asuntotontin kun voi ostaa omaksi vaikka heti sitten, kun talo on rakennettu.

Maapoliittinen ohjelma päivitetään
Kaupunkirakennelautakunnan hyväksyttäväksi valmisteltiin ensimmäisessä vaiheessa asemakaava-alueiden tonttien luovutusehdot. Asemakaava-alueiden ulkopuolella olevien tonttien luovutusehdot määritellään seuraavaksi, tarjolle on siis tulossa myös useita muita tontteja.
”Asiaan vaikuttavat käynnissä oleva Kuopion kaupungin maapoliittisen ohjelman päivitystä koskeva valmistelutyö ja siihen liittyvät päätökset, joissa määritetään linjaukset mm. tonttien luovuttamisessa”, tonttipäällikkö Meriläinen toteaa.
”Maapoliittisessa ohjelmassa tullaan linjaamaan kaupungin rooli ja toimintatavat muun muassa kuntaliitosalueiden entisten kuntakeskusten, kyläalueiden ja haja-asutusalueiden tontinluovutuksessa”, hän jatkaa.

Käärmelahteen tulee osayleiskaava
Käärmelahteen rakennettava uusi koulu tarvitsee tulevaisuudessakin oppilaita, joten lähiseudun asunto- ja tonttitarjonta on pitkällä tähtäimellä tärkeässä osassa. Edellä mainitun maapoliittisen ohjelman syntymiseen vaikuttaa myös Käärmelahden osayleiskaavan valmistumisaikataulu. Kun kaavatyö on valmis, selviävät Käärmelahteen tulevien uusien tonttien sijainti ja määrä.

Lue lisää viime torstain Uutis-Jousesta.

Jätä kommentti

*