lauantai 19.4.2019 Pilvi, Pälvi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Maaningan taksit tavoittaa omista puhelinnumeroista

Taksiyrittäjä Päivi Marin-Tolonen (vasemmalla) työntekijöidensä Meiju Tolosen ja Pekka Rosilaisen kanssa. (Kuva: Anniina Väisänen)

Taksitoiminnan vapautuminen on sekoittanut palvelupakkaa myös Maaningalla. Kela-takseja ei enää Maaningalla saa omalta kylältä.

Osaltaan tilanteeseen toi uutta se, että Maaningan taksiasema sulki ovensa heinäkuun alussa. Yrittäjät eivät halunneet maksaa tilasta enää vuokria muuttuneessa markkinatilanteessa.

– Nyt asemalla palvelleet taksiyrittäjät toimivat kotoaan käsin. Mitään päivystysvelvoitetta ei ole enää uuden lain mukaan. Jokainen palvelee siinä määrin kuin parhaaksi katsoo, taksiyrittäjä Markku Lappeteläinen kertoo.

Maaningalla ei ole enää yleistä puhelinnumeroa taksiasemalle, yrittäjät tavoittaa heidän omista numeroistaan.

Lappeteläisen tietojen mukaan yksikään Maaningan takseista ei aja Pro-keskuksesta tilattavia Kela-kyytejä.

– Kela-kyydit olivat Maaningan takseille merkittävä tulonlähde. Monella ne olivat yli puolet liikevaihdosta, joten toki tilanne on syönyt kannattavuutta eikä houkuttele jäämään alalle. Muutama taksi on lopettanut Maaningalla. Siinä mielessä taksipalvelut ovat heikentyneet.

Kela-kyytien tilannetta harmittelee myös maaninkalainen taksiryrittäjä Päivi Marin-Tolonen.

– Laitevaatimukset ja muut Pro-keskuksen asettamat ehdot ovat sellaisia, ettei Kela-kyytien ajo enää taloudellisesti kannata. Palveluun joutuisi myös sitoutumaan ja ajamaan tiettyjä osuuksia ilman korvaustakin, Marin-Tolonen harmittelee.

– Nyt maaninkalaisten Kela-kyydit tulevat mm. Kuopiosta, Pielavedeltä, Keiteleeltä, Iisalmesta ja Siilinjärveltä. Mitä olen asiakkailta kuullut, niin kyydit pelaavat vain osin ja ongelmia ilmenee edelleen tosi paljon. Kyytiä ei saa tai sitä joutuu odottelemaan.

Lue lisää 9.8. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*