sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Marssin tahdissa 90-vuotiskiertueelle

Ensimmäiset julkiset esiintymisensä Veikko Ahvenainen aloitti 1940-luvun alussa ja äänityksensä 1950-luvun puolivälissä. Vaimo Carinasta on ollut luotettu ja taitava soittopari nyt uudella vuosituhannella. (Kuva: Maija Väänänen)

Musiikki pitää jalan keveänä, sormet notkeina ja mielen virkeänä. Se nähtiin taas kerran Suininlahden koulun suuressa salissa Toivalassa tiistai-iltana, kun harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen aloitti kahdeksan kuukautta kestävän kiertueensa syksyllä odottaville 90-vuotispäivilleen.

Liikkeelle lähdettiin liki täyden salin edessä komeasti marssin tahdissa. Riistaveden harmonikkakerho käynnistivät konsertin Ahvenaisen säveltämällä Savolaisten marssilla. Soitinyhtye Savonia jatkoi varkautelaisen mestaripelimanni Erkki Vepsäläisen reippaalla Taas tullaan -marssilla. Ja kun historiaa tehtiin, oli paikallaan, että mestari ja hänen Carina-vaimonsa avasivat oman osuutensa kansallisia tuntoja nostattavalla Porilaisten marssilla.

Oli kuitenkin turha luulla, että konsertti etenisi pelkässä marssin tahdissa. Hanuritaiteilijana Veikko Ahvenainen on kulkenut vuosikymmenien halki paljolti omassa tahdissaan – ja kuten Toivalassakin nähtiin, tekee sen välillä jopa kevein steppiaskelin yli kymmenen kiloa painava hanuri sylissään. Panepa siihen nuoremmat!

Lue lisää 31.1. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*