tiistai 11.8.2020 Sanna, Susanna, Sanni, Susanne

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Meejän omilla iänillä – Siilifolkin ohjelmistossa korostuu tänä vuonna savolaisuus

Anna Janka-Murroksen, Antti Janka-Murroksen ja Liisa Väätäisen mukaan Siilifolk on viime vuosina kasvattanut valtakunnallista tunnettavuuttaan.

Antti ja Anna Janka-Murroksen viime viikot ovat olleet melkoista pyöritystä: radio- ja lehtihaastatteluja, soittotreenejä, järjestämistä ja paikasta toiseen kiirehtimistä. Ensi viikolla alkava Siilifolk on pitänyt tuottajapariskunnan kiireisenä.

Tänä vuonna Siilifolkin ohjelmistossa korostuu vahvasti savolaisuus. Kuusipäiväisen festivaalin aikana lavalla tullaan näkemään liki 800 esiintyjää, kävijätavoite on 12 5000 henkeä.

– Kaustisen kansanmusiikkijuhlien teema on tänä vuonna Savo ja sitä silmällä pitäen olemme myös valmistaneet esityksiä, Antti Janka-Murros selventää.

Tämän jutun ilmestyessä Janka-Murrokset sekä reilut kaksisataa henkeä käsittävä esiintyjäjoukko ovat jo matkustaneet Kaustiselle esiintymään.

– Käymme siellä harjoittelemassa ja oppia ottamassa, Janka-Murrokset naurahtavat.

Suuri osa Kaustiselle lähteneistä esiintyjistä ja ryhmistä tulee myös Siilifolkiin esiintymään. Myös Kaustiselta saapuu ryhmiä vastavierailulle.

– Esimerkiksi Savon ja Kaustisen pelimannit soittavat yhdessä ammattiyhtye Tallarin kanssa konsertin verran, ensin Kaustisella ja sitten Siilifolkissa, Anna Janka-Murros selventää.

Lue lisää 11.7. ilmestyneestä Uutis-Jousesta!

 

Jätä kommentti

*