perjantai 18.10.2019 Satu, Säde, Luukas

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Ministeri Jari Leppä haluaa susipolitiikan omiin käsiin – ”Susi kuuluu Suomen luontoon, mutta ei pihoihin”

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vieraili Siilinjärvellä maanantai-iltana. (Kuva: Jussi Kumpulainen)

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) haluaa petopolitiikan enemmän Suomen omiin käsiin. Leppä puhui Siilinjärvellä maanantaina keskustan järjestämässä metsä- ja eräillassa.

– Olen vähiten tyytyväinen siihen, miten pystymme hoitamaan susikantaa. Kätemme ovat sidotut, kun niskassamme on komission erittäin tiukka säätely.

– Susi kuuluu Suomen luontoon, mutta ei pihoihin. Jos susi menettää arkuutensa, se pitää päästä päiviltä pois, hän sanoi.

Keskusta ottaa petopolitiikkaan kantaa tuoreessa eräohjelmassaan, jota Leppä esitteli Siilinjärvellä.

Ohjelmassa mainitaan muun muassa alle 18-vuotiaiden riistamaksun poistaminen kokonaan. Keskusta haluaisi tuoda metsästäjäntutkinnon osaksi peruskoulun opetussuunnitelmaa 8. luokalla niin, että tutkinnon voisi suorittaa vapaaehtoisesti.

Tapahtumassa esittäytyi myös siilinjärveläinen keskustalainen kansanedustajaehdokas Sallamaarit Markkanen.

Markkanen haluaa haastaa omaa puoluettaan maatilojen kannattavuuskeskustelussa. Hän korostaa asiassa kuluttajan vastuuta.

– Kun puhutaan ruokapolitiikasta, keskitytään liikaa alkutuotantoon. Itse ajattelen sen isompana kokonaisuutena. Pitäisi uskaltaa ottaa kantaa myös teollisuuden ja kuluttajan päässä.

– Se, mihin lainsäätäjä voi vaikuttaa, on kaupan epäterve kilpailu.

Lue lisää 7.2. Uutis-Jousesta

Kommentit

 • Kaarlo Julkunen

  Miten paljon Sallamaarit on käyttänyt Siilinjärven kauppojen palveluja nykyisen vaalikauden aikana, joissa huomannut maatalouden epätervettä kilpailua. Missä tavaroissa ja miten se Siilinjärvellä näkyy.

 • JOK

  Leppä änkyröi ja kalastelee säälittävästi ääniä vaalien alla. On siinä ministeri..

 • Nimetön

  Jos kerran Suomen päättäjien kädet on sidotut suurpetoasioissa,etenkin Suden kohdalla.Niin pitäisi kutsua tämä EU-N suurpeto Komissaari Bhil Hogan Suomeen,ja viedä Pohjanmaan metsiin muutamiksi öiksi.Ja sitoa kädet puuntaa.Voisi mielipiteet muuttua,jos Susilauma sattuisi kohdalle.

 • pohjanmaan poika

  Kannattaa lukea kirja nimeltä ” Suden Pohjola” siinä ministerille faktaa tietoa mistä ja kuka nämä ”suomi sudet” on tänne ”jalostanu”

Jätä kommentti

*