maanantai 17.6.2019 Urho

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Moni aliarvostaa unen merkitystä

Marketta Raatikainen, Hannu Räsänen, Helena Varis ja Unto Varis kuuntelivat mielenkiinnolla terveyspäivän tietopaketteja. (Kuva: Riikka Kuosmanen)

Laatuterveyskeskukset ja laatutyöterveysyksiköt tempaisivat jälleen Armaan päivänä. Tempaus järjestettiin neljättätoista kertaa Valtimotautien ehkäisyn laatuverkoston koordinoimana. Tempauksen teema on vaihdellut vuosittain. Tänä vuonna tapahtuman tavoitteena oli kiinnittää väestön huomio unen merkitykseen terveydelle.

– Uni on osoittautunut hyvin tärkeäksi terveydelle. Huono uni lihottaa ja aiheuttaa sairauksia. Hyvä uni huoltaa kroppaa ja psyykettä. Uni vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen hyvinvointiin, kertoi tapahtuman yhdyshenkilö Siilinjärven terveyskeskuksen sairaanhoitaja Liisa Pietikäinen.

Unilääkkeiden on todettu olevan kaksiteräinen miekka, joka pahimmillaan voi pahentaa univaikeuksia ja aiheuttaa muita ei toivottuja vaikutuksia erityisesti ikäihmisille.

Päivässä käytiin läpi muun muassa millaisia unettomuusoireita voi hoitaa itse ja milloin kannattaa hakea apua.

Lyhytaikaisesti unettomuudesta kärsii joka viides ja pitkäaikaisesta joka kymmenes suomalainen.

Marketta Raatikainen, Hannu Räsänen, Helena Varis ja Unto Varis olivat saapuneet kuuntelemaan ja keskustelemaan porukalla.

Lue lisää 4.4. ilmestyneestä Uutis-Jousesta.

Jätä kommentti

*