maanantai 26.1.2020 Joonatan

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Nopeusmaraton herättää ajattelemaan omaa ajonopeutta

Vanhempi konstaapeli Antti Niemi mittasi nopeuksia Toivalassa vanhalla viitostiellä.”Noin 30 kirjallista huomautusta tai sakkoa on kirjoitettu Pohjois-Savossa tähän mennessä”, kertoi Kuopion liikennepoliisin ylikonstaapeli Antti Mönkkönen torstaina puolenpäivän jälkeen.

Mönkkönen kollegoineen oli valvomassa nopeuksia vanhalla viitostiellä Toivalan kohdalla. Hän osallistui poliisin vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, joka alkoi torstaina 16.4. aamulla kello kuusi ja loppuu perjantaiaamuna samaan aikaan.

Operaatiossa on mukana 22 Euroopan maata ja sitä koordinoi Euroopan liikennepoliisiverkosto (TISPOL). Nopeusvalvontamaraton on Saksan poliisin kehittämä konsepti, joka oli ensimmäistä kertaa näin useassa TISPOL-jäsenmaassa.

Valvontaa tehdään poliisimiesten voimin sekä automaattivalvonnalla. Kohteena ovat riskialteimmat tieosuudet.

Yöllä oli Toivalassa satanut lunta, mikä sai monen luonnostaan ajamaan varovasti.

”Moni autoilija kertoi olevansa tietoinen valvonta-kampanjasta, josta oli etukäteen tiedotettu”, Mönkkönen kertoi.

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Suomessa liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien laatiman raportin mukaan vuonna 2013 ajonopeuteen liittyviä riskitekijöitä (ylinopeus, liian suuri nopeus olosuhteisiin, taitoon ja ajoneuvoon nähden) oli mukana 42 prosentissa kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa.

Lue lisää 23.4. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*