torstai 6.8.2020 Toimi, Keimo

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Nuoret tekivät taidetta nuorisopsykiatrian poliklinikalle

Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijat Kati Taskinen ja Tinja Hartikainen ovat tehneet Siilinjärven nuorisopsykiatrian poliklinikan yleisiin tiloihin taideteoksia. Projekti toteutettiin yhteistyössä oppilaitoksen kanssa kuvataiteilija Markku-Jussi Komulaisen ohjatessa nuoria yhteisötaiteen menetelmin.
Projekti kesti ideointeineen, suunnitteluineen, aiheen valintoineen ja toteutuksineen noin kuukauden ja opiskelijat olivat Komulaisella tuon ajan työharjoittelijoina.
”Tässä yhteistyössä on voimana se, että se hyödyttää meitä kaikkia – opiskelijoita, teosten tilaajaa, oppilaitosta ja minua. Yhteistyökumppanuus toimii, kun on oikeita ympäristöjä minne töitä tehdään”, taiteilija Markku-Jussi Komulainen sanoi.
Hän on tehnyt lukemattomia yhteisötaideprojekteja.
”Pitää tarkoin miettiä millaisia teoksia minnekin tehdään. Mikä on se viitekehys, jossa toimitaan, millainen sisältö teoksessa tulee olemaan, esimerkiksi tänne sen pitää olla terapeuttinen teos. Myös esteettisyys, rauha ja harmonia sekä voimaannuttavuus on huomioitava ennen teoksen toteutusta”, Komulainen kertoi.
”Tekemisen
meninkiä”
KYSin nuorisopsykiatrian ylilääkäri, professori Eila Laukkanen on Siilinjärven poliklinikan taideteoksista erityisen hyvillään.
”Täällä oli tekemisen meininkiä, kun nuoret, jotka ovat ammattiopinnoissa, halusivat tehdä taidetta heille, joilla ei mene nyt yhtä hyvin”, Laukkanen iloitsi.

Katso video.

Taideteoksen esittelyä

Kati Taskinen esittelee Pohjois-Savon nuorisopsykiatrian poliklinikalle tehtyjä teoksia.

 

Jätä kommentti

*