lauantai 6.6.2020 Kustaa, Kyösti, Kustavi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Nyt otetaan löysät pois – Siilinjärven taloutta väännetään plussan puolelle

Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen (vasemmalla) näyttää, että nyt ollaan pohjalla, mutta tulevat vuodet näyttävät valoisimmalta. Oikealla vs. talousjohtaja Pekka Kauhanen. Kuva: Paula Pohjamo

Talouden tasapainottamisohjelma, kunnan henkilöstön yhteistoimintaneuvottelut ja veroprosentin nosto 21,25:stä 22:een.

Siinä kolme kovaa keinoa, joilla Siilinjärvi aikoo pitää päänsä pinnalla yhä kolmen vuoden päästäkin.

Lähtötilanne on karu, sillä kuluva vuosi on painumassa miinukselle yli 10 miljoonaa euroa.

Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen esitteli tiistaina medialle uransa tiukimman talousarvion. Sen mukaan Siilinjärven talous on vielä ensi vuonna noin 2,9 miljoonaa miinuksella.

Sitten pitäisi taittua: 2021 nollatulokseen ja 2022 plussan puolelle.

Suoraan kuntalaisiin vaikuttavia keinoja on useita: hulevesimaksut aiotaan ottaa käyttöön niin, että asamakaava-alueella olevan omakotitalon kohdalla se olisi 35–50 euroa vuodessa, kansalaisopistosta poistetaan ilmaiset kurssit ja kurssimaksuja korotetaan, aikuisten sisäliikuntavuorot muutetaan maksullisiksi, rakennuslupamaksuja korotetaan ja pysäköintivirhemaksua nostetaan.

Lue lisää 7.11. Uutis-Jousesta

Kommentit

  • pimee ajatus?

    Hyvä juttu näin saadaan talouden tasapaino nousuun .Olisi vielä yksi rahastuksen kohde,katuvalon piirissä asuvilta perittäisiin ns.valomaksu.Kuntahan se maksaa että saavat nukkua valossa eihän maalla ole tähän mahdollisuutta ja kiinteistöveroa maksavat.

  • Antti

    Siilinjärven ongelma on Napoleon-kompleksi..pitää yrittää olla suuri vaikka ei oikeasti ole. Peruspalvelujen turvaamiseksi veroprosentti katossa? Mihin ne verorahat häviävät?

Jätä kommentti

*