Sivulauseet: Pala kakkua purtavaksi

Jenni Kivioja

Jenni Kivioja

Vaikka korona-aika on vienyt ja siirtänyt monet kilpailut, aletaan elää talviurheilun ystävien kiihkeintä aikaa. Käsillä ovat hiihtolajien MM-kisat sekä nuorilla että aikuisilla.

Ilahduttavinta on, että myös Siilinjärvi on vahvasti näissä karkeloissa edustettuna.

Kuilun mäissä alkulentonsa saanut Ilkka Herola on yhdistetyssä vahva mitaliehdokas Oberstdorfissa. Viime aikaiset palkintokorokesijat ja onnistumiset maailmancupissa nostattavat odotuksia kohti kauden päätavoitetta.

Alueen edelliset hiihtolajien MM-mitalit ovat vuodelta 1997 Trondheimistä, kun siilinjärveläinen Ari-Pekka Nikkola hyppäsi kultaa joukkuemäessä ja maaninkalainen hiihtäjä Jari Räsänen oli osa hopeajoukkuetta 4x10 kilometrin viestissä.

Olympialaisissa kaksikko saavutti yhteensä neljän olympiamitalia vuosina 1988–1994.

Olisihan se hienoa, jos komea mitaliketju täydentyisi yhdistetyn puolelta.

Näiltä lakeuksilta voi todistettavasti ponnistaa korkealle.

 

Nämä kaksi maaseudun pitäjää voivat syystä olla ylpeitä tarjoamastaan kasvualustasta.

Suuri merkitys on tottakai myös seuroilla, aktiivisilla talkoolaisilla ja valmentajilla sekä tietysti kotiväellä ja muilla taustajoukoilla.

Onnistuneesta pohjatyöstä kertoo se, että Siilinjärveltä on meneillään olevissa nuorten MM-kotikisoissa mukana kaksi edustajaa, ja myöhemmin tässä kuussa siilinjärveläisurheilija pakkaa laukkunsa ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuihin Itävaltaan.

Ja mikä ilahduttavinta: taustalla on huikea määrä lupaavia junioriurheilijoita varttumassa.

 

Kun urheilijan polku huipulle on raivattu kertaalleen auki, sitä on helpompi lähteä seuraamaan.

Näiltä lakeuksilta voi todistettavasti ponnistaa korkealle, mutta se ei ole kuitenkaan ihan yksinkertaista.

Vaikka on polku, jota seurata ja kulkea, jokaisen on luotava siitä omanlaisensa. On rohkeutta poiketa sivulle ja joskus palata taaksepäinkin. Vain sillä tavoin voi löytää oman tiensä ja tapansa toimia.

Unelmien saavuttamisten eteen täytyy tehdä antaumuksella töitä usean vuoden ajan.

Lahjakkuuksista puhutaan paljon, mutta olisi yhtä tärkeää muistaa sanan taakse kätkeytyvät monet muodot. Yhtä lailla lahjakkuutta on kyky harjoitella sekä olla sinnikäs, innokas ja sisukas. Jokainen on takuulla hyvä jossakin.

Kannustan ehdottomasti katsomaan ja kääntämään kaikki käsissä olevat kortit niin kauan, kun pakassa on uusia nostettavana.

Parasta on päästä viimeisenä lyömään ässä pöytään, ja varsinkin silloin, kun kukaan ei sitä odota tapahtuvan.

Joten, jos mitalikakkua päästään tänä talvena leipomaan, nautitaan ja otetaan toinenkin siivu. Ja jos ei, niin kaikkensa antamisesta voi yhtä hyvin pyöräyttää kakun.

On paljon mukavampi tapa kääntää selkä selkää vasten.

 

Kirjoittaja on Uutis-Jousen juokseva urheilutoimittaja.

Kommentoi