Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kokeile sinäkin ensi kerralla ystävällisyyttä

Nuorkauppakamarin perinteisen Siilinjärven positiivisin -äänestyksen voittaja julkistettiin perjantaina. Tänä vuonna valinta osui yrittäjä ja Matkahuolto-asiamies Johanna Airaksiseen.

Johanna Airaksinen kuulee pakettitiskillä säännöllisesti kiroilua ja kiukuttelua, mutta sille tulee pian loppu – "Haluan olla läsnä ja säilyttää positiivisuuden"

Facebookissa uutisen alle kertyi läjäpäin onnitteluja ja kommentteja, joissa todettiin, että nyt osui valinta todellakin oikeaan.

Uutis-Jousen haastattelussa Airaksinen otti ihailtavan avoimen asenteen ja kertoi rohkeasti siitä, että positiivisen ja valoisan ulokuoren alla on myös paljon synkkiä ajatuksia.

Yleensä niin pirteä käsityöalan ammattilainen joutuukin keskittämään energiansa siihen, että selviytyy kulloinkin meneillään olevasta työpäivästä. Ja vain siksi, että säännöllisesti pakettitiskille ilmaantuu asiakkaita, jotka katsovat oikeudekseen kiukutella harmituksensa toisen ihmisen päälle.

Ystävällisyydessä piilee supervoima, jonka merkitystä ei aina tiedosteta. Parasta on, että ystävällisyys ei maksa mitään.

Voi vain pohtia, millaiseen kukkaan ihmiset ympärillämme puhkeaisivat, jos yrittäisimmekin huomioida kanssakulkijoita ystävällisellä asenteella.

Kiitos, anteeksi, ole hyvä. Ja hymy. Niillä pääsee jo pitkälle.