sunnuntai 18.8.2019 Leevi

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Pääsiäinen on tärkeä Annakaisa Onatsulle

Ortodoksisuus on ollut aina osa Annakaisa Onatsun elämää. Hän asui suurimman osan lapsuuttaan ja nuoruuttaan Jännevirralla. (Kuva: Maria Kauppila)

Pääsiäinen on tärkeää aikaa Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n järjestösihteeri Annakaisa Onatsulle.

– Pääsiäinen on ortodokseille iso juhla, jota on odotettu pitkään paaston ajan. Se tärkeä myös henkilökohtaisesti. Varmasti tulee lähdettyä pääsiäisyönä kirkkoon Joensuussa ja viikollakin. Toista pääsiäispäivää sanotaan lasten pääsiäiseksi, sitä aion juhlistaa yhdessä kolmivuotiaan tyttäreni kanssa, Onatsu kertoo.

Ortodoksisuus on ollut aina osa Annakaisa Onatsun (o.s. Leussu) elämää. Hän asui suurimman osan lapsuuttaan ja nuoruuttaan Siilinjärven Jännevirralla.

– Isän molemmat vanhemmat ovat Karjalan evakoita ja sen myötä minutkin on kastettu ortodoksiksi. Seurakunnan päiväkerhon, lastenleirien ja koulun uskontotuntien myötä kirkon elämä tuli sitten näkyvämmin mukaan.

– Tuohon aikaan Kuopion seurakunnalla ei ollut kovin paljon toimintaa 6–7-vuotiaille, joten lähdin mukaan ONL:n järjestämälle kesäleirille Rautalammille ja siitä kiinnostus alkoi. Seuraavaksi kävin nuorten syyspäivillä Valamossa ja sitten leirinohjaajakurssin. Niinä aikoina syntyi paljon ystävyyssuhteita.

Lue lisää 17.4. Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*