keskiviikko 20.3.2019 Aki, Kim, Joakim, Jaakkima

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

Paasisalon luontopolku houkuttelee liikkumaan

Metsässä kulkevaa pururataa on helppo askeltaa. Vain pienen pätkän reitti kulkee erilaisella tiellä.

Rengasreitillä on pituutta 3,6 kilometriä ja se alkaa heti Paasisalon saarelle saavuttua Paasirannantien alkupäästä, jossa on autoille parkkipaikat. Lähden kiertämään luontopolkua myötäpäivään.

Opastaulu havainnollistaa, että matkalla tulee olemaan runsaasti nousuja ja laskuja. Tämän huomaa heti, sillä jyrkästi metsään nouseva mäki laittaa sydämen sykkimään.

Pururata on tasainen ja pehmeä kulkea. Mäntyvoittoisesta sekametsästä kaikuu linnunlaulua. Havainnoin kasveja, ja huomaan isojen kivien juurilla jotain sinistä. Ja kas, mustikkamätäs siellä jo kypsänä odottaa syöjäänsä!

Polku jatkuu ja männyt hallitsevat puustoa yhä enemmän. Tuuli humisee puissa suodattaen moottoritieltä kantautuvat äänet lähes kokonaan. On rauhallista ja mukavaa.

Kaukana metsässä pystyssä sojottavat kaatuneen puun juuret muistuttavat tummina hahmoina karhuja. Siinäpä hauska leikki lapsen kanssa luonnossa samoillessa – kuinka monta ”kontiota” näet?

Takaani tulee reippaasti askeltava nuori nainen. Vastarannalla Simpantiellä asuva Tanja Nurminen on ollut Paasisalon luontopolun vakikäyttäjä koko elämänsä.

– Kesäisin käyn täällä pari kertaa viikossa. Tämä on tosi hyvä ja hyvässä kunnossa oleva reitti. Sopivan pitkä ja maasto on kiva, hän kuvailee.
Nurminen tulee useimmiten Paasisaloon lenkille koiransa kanssa. Kääpiövillakoira Niilo onkin tyytyväinen, kun saa taivaltaa matkaa vapaana.

Kuusenoksien naava kertoo ilman olevan puhdas.

Lue koko juttu 5.7. Uutis-Jousesta

 

Kommentit

  • Tarja Koistinen

    Myös geokätköilyä harrastaville oiva polku. Matkan varrella on myös reilusti kätköjä.

Jätä kommentti

*