maanantai 26.1.2020 Joonatan

Kertoo, näyttää, kommentoi
Siilinjärvellä ja Maaningalla

”Päättötyöni on valmis”

Kaksi vuotta sitten kerroimme lehdessämme Kehvonsalon kartanon isännän Jaakko Juvosen erikoisesta talohankkeesta. Hän alkoi rakentaa vanhanajan puutaloa, johon hän panosti elämänmittaisen tieto-taitonsa. Nyt uniikkitalo on valmis. Sitä ei voi kuin ihastella.
”Jouluaattona päästiin taloon muuttamaan. Hyvä täällä on ollut asua. Sisäilma on raikas ja lattiakin tosi lämmin, mitä monet ovat aivan hämmästelleet. Lattialankut ovatkin viiden sentin vahvuisia”, Jaakon vaimo Raili kiittelee.
Puun laadussa ja määrässä ei ole säästetty muissakaan kohdissa. Tulija ei voi kuin ihastella, kuinka kauniin talon Juvonen on tehnyt – ja lähes kokonaan omin käsin, mikä harvemmalta 75-vuotiaalta enää onnistuisi.
”Kesällä oli kaksi opiskelijaa hanslankarina. Nuoret saivat hyvää kokemusta vanhanajan rakentamisesta, sillä kaikki tehtiin työmaalla käsin. Sirkkeliä suurempia koneita ei käytetty. Valutalkoissa olivat apuna muutamat hyvät naapurin miehet, mutta muutoin olen tehnyt tämän putkitöitä ja muurauksia myöten omin käsin”, Jaakko Juvonen kertoo.
Talo on rakennettu omasta metsästä, talvella, kaadetuista puista. Puut ovat kuivaneet taapelissa 6–12 vuotta. Jopa listat on sahuutettu omista puista.

Valo tulee Juvosten tupaan vanhoista ikkunoista, jotka Jaakko pelasti kaatopaikkakuormasta.

Lue lisää viimeisimmästä Uutis-Jousesta

Jätä kommentti

*