Valoa luvassa kaamokseen – Siilinjärvi haastaa kuntalaiset, yritykset ja yhteisöt ideoimaan ja toteuttamaan kotikulmien valaisemista

Tarja Lappalainen

Tarja Lappalainen

Päivien pimeneminen tai koronavirus eivät lamauta, eivätkä vaivuta siilinjärveläisiä synkkyyteen. Tämä on ainakin tavoite.

– Syksyn edetessä voi olla vaikea nähdä iloa tuottavia asioita ympärillään ja mieli apeutuu. Siksi kunta on käynnistämässä Kotikulmat valoissa -kampanjaa, kulttuurikoordinaattori Hanna Kauhanen kertoo.

Valaistuskampanja näkyy vahvasti marras-joulukuun vaihteessa. Se alkaa torilla pidettävistä joulukauden avajaisista 20. marraskuuta ja jatkuu itsenäisyyspäivään.

Kampanjan aikana kunta valaisee näyttävin värivaloin puolenkymmentä omaa kohdetta. Toteutuksesta vastaa siilinjärveläinen valaistussuunnitteluyritys LITE-Design kumppaneineen.

– Tarkoituksena on kiinnittää tavanomaista enemmän huomiota paikkakunnan hyviin asioihin ja arvoihin, Kauhanen sanoo.

Yhdessä kohteessa valaistus kestää iltayön ajan tai joissakin kohteissa pidempäänkin, jonka jälkeen valaistaan seuraava kohde. Näin kampanja kiertää ympäri kuntaa ja uusia kohteita on nähtävänä kahden viikon ajan.

– Haastamme myös yhteisöjä ja yrityksiä mukaan kampanjaan. Se tuo positiivista näkyvyyttä ja luo myönteistä ilmapiiriä.

Hanna Kauhanen kertoo, että valaistavista kunnan, yritysten ja yhteisöjen kohteista tehdään kartta nuoriso- ja kulttuuritoimen nettisivuille kohdemerkinnän ja esittelytekstin kera.

Kotikulmat valoissa -kampanja on nimensä mukaisesti tarkoitettu kaikkien siilinjärveläisten yhteiseksi toiminnaksi.

– Kukin voi osallistua omien resurssiensa mukaan ripustamalla kaamosvaloja ja kehittelemällä muita valaistusratkaisuja esimerkiksi oman kodin pihapiiriin, Kauhanen innostaa.

– Kuvatkaa valoja ja jakakaa niitä Facebookissa ja Instagramissa. Käytössä olevat sometunnisteet keräävät julkaisuja yhteen. Näin tuotamme iloa toisillemme.

Valaistuskampanja on osa Kaamoksen valoviikkojen kokonaisuutta, jonka veturina on KulttuuRilla ry.

Viikkojen ohjelman on suunniteltu koostuvan joulukauden avauksen lisäksi konserteista, oopperaproduktiosta, nuorisodiskosta ja suurista joulumyyjäisistä. Näiden osalta tilanne elää. Toteutettavissa tapahtumissa huomioidaan tarkoin viranomaismääräykset ja turvallisuus.

KulttuuRillan ohella tapahtumia ovat järjestämässä monet eri yhdistykset.

Kaamoksen valoviikot 20.11.–6.12.

Kotikulmat valoissa

Kampanjan nettisivut avautuvat tällä viikolla: https://www.mitatehtas.fi/kotikulmatvaloissa/

Yrittäjä/yhdistys: Ilmoita kohteesi mukaan kampanjaan ottamalla yhteyttä: kulttuuri@siilinjarvi.fi viimeistään 8. marraskuuta mennessä. Lisätietoja: hanna.kauhanen@siilinjarvi.fi

Kampanjan sometunnisteet: #kotikulmatvaloissa #katsekotikulmiin

Tapahtumajärjestäjä: Ilmoita valoviikkojen ajan tapahtumista: kulttuurilla@gmail.com

Kommentoi