Luontoseikkailu Patakukkulalla: mukavaa tekemistä syyslomalaisille

Minna Kasinski, Isla Kasinski, Leo Kasinski ja Vilma Hoffrén tunnistivat puita luontoseikkailun toisella rastilla. Anniina Väisänen

Anniina Väisänen

Syyslomalaisilla on vielä tämä ja ensi viikko aikaa käydä tutustumassa Patakukkulan maastoon rakennettuun omatoimiseen luontoseikkailuun. Patakukkulalle rakennettu tehtävärata sisältää seitsemän rastia, joiden avulla tutustutaan luontoon ja opetellaan esimerkiksi eri puulajikkeita.

Luontoseikkailu alkaa Patakukkulan parkkipaikalta ja reitti on merkitty kylteillä. Reitin arvioitu pituus on alle 2 kilometriä ja ajallinen kesto on reilu tunti.

Jokaiselta tehtävärastilta löytyy myös QR-koodi, jonka voi halutessaan puhelimella avata. Koodien takaa saattaa löytyä lisätehtäviä, vastauksia tehtäviin tai vaikka Hilima Haepakan videotervehdys.

Siilinjärven kunnan järjestämä luontoseikkailu on tarkoitettu erityisesti 5-10-vuotiaille, mutta tehtävissä riittää pohdittavaa myös nuoremmille ja vanhemmille seikkailijoille.

Risto, Anselmi ja Hilda Tolonen olivat saapuneet Siilinjärvelle syysloman viettoon. Mitä mieltä lomalaiset olivat Patakukkulan luontoseikkailusta?

– Kiva oli, toteaa Anselmi, jonka mielestä tehtävät eivät olleet liian vaikeita.

– Oli esimerkiksi sellainen tehtäviä, että piti miettiä mitä luonnossa saa tehdä ja mitä ei, Jorma Tolonen kertoo.

Mutta mitä siellä metsässä saakaan tehdä ja mitä ei?

– Saa kerätä marjoja ja sieniä, mutta ei saa ajaa motskarilla ilman lupaa, tietää Anselmi.

Kommentoi