Nuorta miestä ammuttiin jalkaan Siilinjärvellä – kolme epäiltyä vangittu

Poliisi tutkii ampumavälikohtausta Siilinjärvellä. Käräjäoikeus vangitsi poliisin esityksestä kolme nuorta miestä epäiltynä teosta. Akseli Muraja

Asta Tenhunen

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut poliisin esityksestä kolme miestä epäiltyinä tapon yrityksestä. Vangitut miehet ovat kaikki 21–23-vuotiaita.

Nuorta mies ammuttiin ampuma-aseella jalkaan Siilinjärven keskustassa yksityisasunnossa viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Uhri pääsi itse poistumaan asunnosta ulos parkkipaikalle, josta hän soitti hätänumeroon.

Mies vietiin ambulanssilla hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Poliisin tietojen mukaan uhrilla ei ole hengenvaaraa.

Poliisit aloittivat tapahtumien tutkinnan ja ottivat jo sunnuntain vastaisen yön aikana kiinni yhden miehen epäiltynä tekoon. Lisäksi poliisi otti alkuviikon aikana kiinni kolme muuta miestä.

Yksi kiinniotetuista miehistä on päässyt jo kuulustelujen jälkeen vapaaksi, mutta kolme muuta vangittiin tutkintavankeuteen.

Kaikki osalliset tunsivat toisensa entuudestaan. Osa porukasta on myös poliisille entuudestaan tuttuja häiriö- ja rikoskäyttäytymisensä takia.

Yksi vangituista miehistä on nuoresta iästään huolimatta tuomittu aiemmin erittäin laajamittaisesta huumekaupasta Pohjois-Savossa.

Välikohtauksen syytä ei toistaiseksi varmuudella tiedetä. Tämän hetken tiedon mukaan ampumisessa ei ollut porukan ulkopuolisia vaarassa. Teossa käytetty ampuma-ase oli luvattomasti käytössä.

Siilinjärven ampumatapaus selvisi – kaksi vangittuna ollutta miestä vapautettu

Kommentoi