Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärvellä nyt viisi koronatartuntaa, kymmeniä ihmisiä karanteenissa – Koronalle on voinut altistua Siilinjärveltä Leväselle kulkeneilla bussivuoroilla

Siilinjärvi nousi keskiviikkona THL:n koronatilastossa esille, kun viiden koronatartuntatapauksen raja täyttyi. Tapaukset lasketaan epidemian alusta lähtien.

Siilinjärven johtava lääkäri ja tartuntataudeista vastaava lääkäri Katri Hollmén arvioi vielä aamulla tilannetta, jolloin kunnassa ei ollut virallisesti viittä koronatartuntaa, joka olisi nostanut kunnan THL:n listalle. Tilanne muuttui puolen päivän jälkeen, kun THL:n uusimmat tiedot tulivat.

Hollménin mukaan Siilinjärvellä on ollut koronatapauksia jo viime keväänä.

– Kaikki altistuneeksi tiedetyt asetetaan karanteeniin. Siilinjärvellä on tällä hetkellä kymmeniä ihmisiä karanteenissa, Hollmén toteaa.

Hollménin mukaan Kuopiossa viime viikkoina ilmi tulleet koronatartunnat ja altistumiset heijastuvat luonnollisesti myös Siilinjärvelle, sillä paikkakunnat ovat samaa työssäkäyntialuetta. Myös koulua käydään kuntarajan yli.

– Osa karanteeneista liittyy Kuopion tapauksiin. Meillä mennään Kuopion tilanteen mukaan.

– Meille tulee koko ajan altistumisilmoituksia, kun väki liikkuu. Siilinjärveltä matkustetaan muualle Suomeen ja tänne tullaan muualta.

Siilinjärvellä ei ole Hollménin mukaan tullut ilmi samanlaisia joukkoaltistumisia kouluissa, päiväkodeissa tai hoivakodeissa kuin Kuopiossa on tapahtunut.

Siilinjärven ja Kuopion välisessä bussiliikenteessä on tullut ilmi uusia bussivuoroja, jolla matkustajat ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

Perjantaina 23.10. Siilinjärven Harjamäestä kello 9 lähteneellä ja Kuopion keskustaan kulkeneella bussivuorolla numero 35 ja samana päivänä Kuopion keskustasta kello 9.55 lähteneellä bussilla numero 16, joka kulki Leväsentielle, on tapahtunut mahdollinen koronavirukselle altistuminen.

Kyseisillä vuoroilla matkustaneita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkin koronaan viittaavia oireita.

Altistumisvaarasta tiedotti Siilinjärven kunta. Samalla muistutettiin maskin käyttämisen tärkeydestä joukkoliikenteessä.

Maanantaina Kuopion kaupunki tiedotti korona-altistumisen mahdollisuudesta Kuopiosta Toivalaan kulkeneella kolmella bussivuorolla.

Juttua on päivitetty 28.10. klo 13.50